Altele Media Youtube

50 de ani – o provocare?

Scris de Daniel Solheim

Bun, am ajuns (si trecut) de ziua in care varsta este egala cu cel mai cunoscut indicator rutier. Si de acum incolo, ce? Incepe degradarea fizica si intelectuala, ma apropiu de groapa sau incep sa ma gandesc cu groaza la batraneti si mijloace ajutatoare de deplasare?

Deocamdata, protezele de la solduri ma tin pe picioare si inca nu scartaie.

Mintea imi e mai clara decat imi era la 25 de ani, desi acolo, in etajele superioare (adica cerebrum) ma simt ca la 17 ani.

Inca mai lupt cu kilogramele adaugate in zilele de leneveala din Romania. Inca mai fac o licenta (pe care sper sa o termin la anul). Inca mai visez sa realizez niste lucruri atat pentru mine personal cat si pentru cei din comunitatea de aici.

Deci, 50 nu este deloc ceva inspaimantator. Dimpotriva.

Am scapat de varsta pampersilor si a adolescentilor rebeli care te tin treaz pana cand trebuie sa mergi sa-i culegi de prin oras. Acum suntem la faza in care asteptam sa ni se spuna: „Veti fi bunici!”

Am scapat de multe metehne adunate in anii mai tineri si de „goana” dupa lucruri. Vad lucrurile altfel.

Sunt recunoscator pentru ce am, ma uit inainte dar nu la ce as mai putea avea, ci ma preocupa mai mult ceea ce sunt si ce las in urma.

Paradigmele se schimba. Viata merge inainte. Dar, depinde de mine, cum va arata peste 10, 15 sau 25 de ani.

Poate gandul care m-a facut sa mi se ridice perii pe sira spinarii a fost cel ca mai am doar 17 ani pana la pensie (teoretic, ca practic pot fi mai multi…). Mi-este clar ca nu mi-e totuna ce voi face pana atunci. De aceea mai invat ceva, ma mai dezvolt, mai cresc, mai adun ceva in cutiuta de sus.

Voi ce faceti?

Mai jos, Angi a realizat un scurt video cu un trio de doamne care au atins varsta „magica”. Ce-am scris eu aici, e doar parerea mea (ca barbat) pentru a echilibra putin situatia.

Vizionare placuta!

https://www.youtube.com/watch?v=BR_FT-a6O64

Daca va plac materialele publicate de noi (realizate de Angi), accesati canalul nostru de youtube Angela si Dan unde puteti sa va abonati (Subscribe), sa comentati sau sa ne dati un „like”

O zi frumoasa in continuare!

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu