Altele

Ampla actiune a politiei in Oslo – Angajati ai bancii Nordea au fost arestati

Scris de Daniel Solheim

Politia actioneaza in urma suspiciunii de coruptie si fraude cu imprumuturi bancare cu prejudiciu peste 150 milioane de coroane.

Imediat dupa ora opt, politisti in civil au descins la sediul din Norvegia al bancii Nordea, la Majorstuen in Oslo. Acolo au inceput perchezitionarea locurilor de munca ai mai multor angajati.

Marti dimineata, VG a publicat un articol – Agentii de imprumuturi , un articol investigativ despre piata gri a imprumuturilor din Norvegia si a agentilor de imprumuturi – intermediari care ajuta clienti sa obtina credite la banci.

in aceeasi dimineata, politia a descins la mai multe adrese private din Oslo, intr-o actiune mai ampla care implica peste 50 de politisti.

– Azi am retinut cinci persoane care sunt puse sub invinuire de comiterea faptelor de coruptie in forma agravata sau complicitate la coruptie in forma agravata, spune procurorul Kristin Rusdal.

Doua dintre persoanele retinute sunt angajate in Nordea. – Conform ultimelor actualizari, cei doi angajati ar fi lucrat si in cadrul NAV, astfel ca suspiciunile se indreapta si in aceasta directie-

Politisti in civil la sediul Nordea din Oslo’
Politisti in civil indreptandu-se spre sediul Nordea
Politisti in civil la sediul Nordea – Majorstuen in Oslo.
Un articol despre agentii de imprumuturi

In articolul publicat marti de VG, un agent de imprumuturi vorbeste in fata camerei ascunse despre modul in care el poate procura imprumuturi oricui, contra cost, pentru sume de mai multe sute de mii, in numerar. El spune ca persoanele din umbra cu care colaboreaza au contacte in interiorul bancii.

Intr-un interviu ulterior cu VG, agentul spune ca este vorba de Nordea, a doua banca din Norvegia, ca marime.

– Suspiciunea se bazeaza ca ei au legaturi cu cereri de imprumuturi la baza carora este depusa documentatie falsa catre Nordea, spune procurorul Rusdal despre persoanele retinute.

Imprumuturi in valoare de 150 milioane de coroane vor fi investigate, dar suma poate sa mai creasca.

– Nordea a avertizat ca vor apare mai multe cazuri, spune Rusdal.

Nordea informeaza ca cei doi angajati sunt suspendati din functie.

Autorii articolului

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu