Altele Sănătate Știri

ATENTIE: Numarul infectiilor cu bacterii in urma scaldatului creste

Scris de Daniel Solheim

Consilierul senior al FHI, Line Ødegård Angeloff relateaza fata de Dagbladet ca a fost inregistrata o crestere a numarului de persoane care au raportat infectii provocate de bacterii, bacteriile putand provoca infectii grave.

– Este vorba de doua tipuri de bacterii care sunt destul de asemanatoare, spune ea si adauga:

– Una este „Shevanella”, in urma careia au fost raportate 7 cazuri. Cealalta este „Vibrio” si au fost inregistrate 14 cazuri pana acum, in aceasta vara.

Shewanella putrefaciens - microbewiki
Shevanella
Vibrio Species Causing Vibriosis | Vibrio Illness (Vibriosis) | CDC
Vibrio

Acestea sunt bacterii care traiesc in mod normal in mare, in special in apa amestecata (sarata si dulce) unde temperatura apei creste peste 20 de grade.

– Nu pot discuta despre gravitatea cazurilor inregistrate in vara, dar, la modul general bacteriile pot provoca infectii mai blande ale canalului urechii si infectii mai grave ale leziunilor, care pot duce la infectii in sange sau deteriorarea tesuturilor, spune Angeloff.

Bakteria „isi gaseste drumul” prin leziuni/rani deschise si intra in piele si in circuitul sanguin. Asta se poate intampla si in cazul tatuajelor care inca nu s-au vindecat.

Persoane in varsta sau cu boli subiacente si cele cu un sistem imun deficitar sunt mai expuse.

FHI recomanda sa urmariti cu atentie daca apar leziuni/rani dupa scaldat.

– Trebuie sa va uitati dupa puroi, umflaturi si zone inrosite. Poate dura de la o jumatate de zi pana la mai multe zile, pana cand boala apare. La modul general recomandam clatirea eventualelor rani/leziuni in apa curata dupa scaldatul in mare, mai adauga Angeloff.

sursa: db.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu