Altele Știri

Au părăsit Europa – Aici, ei trăiesc fără vaccinuri, impozite si 5G

Scris de Daniel Solheim
Un paradis verdeîn care toți vorbesc limba germană

Au părăsit Europa. Departe, la țară, în America Latină, ei încearcă să își construiască o viață nouă și o nouă societate. Fără vaccinuri și fără mască de protecție, fără impozite și fără 5G.

Cuplul Erwin și Sylvia Annau i-au convins pe mulți să părăsească Europa.

– Suntem cel mai mare proiect de coloniști din întreaga Americă de Sud. Așa stă scris pe propriul site de internet al coloniștilor. Înainte ca să explice în cuvinte cât se poate de clare care este scopul coloniei lor:

– O zonă liberă de trenduri globale economice și politice. Asta înseamnă: Socialism, radiații 5G, urme de substanțe chimice în aer, fluor în apa potabilă, impunerea vaccinării și îngrijire medicală obligatorie.

Paradisul verde

El Paraiso Verde, sau ”Paradisul Verde”, se numesc ei. A fost înființat în 2016 de un consilier fiscal austriac.

Paradisul este de mărimea unei municipalități norvegiene mai mici și se află departe, între satele din câmpia Paraguayului.

Regiunea Casapaa din Paraguay, unde coloniștii s-au așezat

Chiar dacă denumirea este spaniolă, aproape tot ce se întâmplă în noua colonie este în limba germană. Fondatorul Erwin Annau și soția lui, Sylvia, primesc tot mai mulți nou-veniți germani, elvețieni și austrieci. Toți cei care doresc să părăsească Europa și să înceapă de la zero.

În special pandemia corona a produs o creștere a emigrării spre America Latină.

Medicină alternativă

– Toate restricțiile fac să fie din ce în ce mai greu să practici medicina naturistă acasă, în Germania, spune Uwe Crämer din Köln, în dialog cu publicația spaniola El Pais.

El a luat în considerare la rând opțiunile de a se stabili în Rusia, Ungaria sau Turcia, dar a ajuns până la urmă, spre marea lui surpriză, în Paraguay.

Uwe Crämer, medic naturist din Köln, a ajuns să fie colonist în America Latină

Acum, mulțumit, se lasă fotografiat în fața unei clădiri văruite în alb, în dogoarea zilei. El și-a deschis propriul cabinet medical naturist unde poate să ofere consultații celorlalți coloniști.

Nu cred în pandemia corona

– Pandemia corona a fost înscenată de câteva persoane pentru a distruge sănătatea, pâinea și fericirea celor mai mulți, s-a citat pe sine însuși liderul coloniei, Erwin Annau.

El și soția sa neagă că s-ar comporta ca niște guru sau că El Paraiso Verde ar fi vreo sectă.

Dar mulți dintre coloniști par să împărtășească scepticismul lui față de boala covid, programele de vaccinare și serviciul sanitar public.

Atât presa germană cât și presa engleză și spaniolă au încercat în ultimele luni să afle ce se întâmplă în acest paradis închis.

Fug de stat

Până acum, colonia privată a crescut la câteva sute de membri. Speranța este să poată primi, pe parcurs, până la 20.000, relateaza agenția de presă AFP. AFP a avut ocazia să intre devreme pe porțile acestui paradis.

Mai multe medii internaționale au fost oprite când au dorit să viziteze noua colonie.

Conform publicației El Pais, Germania a devenit acum țara europeana cu ce mai mare emigrare către Paraguay.

În 2021, numărul emigranților germani era aproape de trei ori mai mare față de anul precedent. Anul trecut au ajuns peste 1600 de germani în Paraguay. Anul acesta au mai venit aproape 600.

Față de publicație britanică The Guardian, surse germane spun ca este simplu să te muți în Paraguay și că mulți doresc să scape de o viață tipizată A4, de controlul statului sau de actuala ordine mondială.

Nu stau de vorbă cu mediile
Și mediile de presă tradiționale au un renume prost printre noii coloniști, iar ziariștilor de la The Guardian li s-a refuzat intrarea.
În schimb, colonia are propriul cont de instagram, propriul canal de Youtube și propriul site pe internet, prin care încearcă să atragă coloniști noi.
Colonia a devenit, de asemenea, un mare angajator local, în una din cele mai sărace regiuni ale Paraguayului.

sursa: NRK.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu