Altele Știri

Barbatul acuzat de crima de la Hellerud a murit.

Scris de Daniel Solheim

Barbatul de 30 de ani care a fost acuzat de uciderea lui Marianne Hansen (25 de ani) la Hellerud, in noaptea spre 8. iunie anul acesta, a decedat.

Barbatul, cetatean roaman, a decedat la spitalul Ullevål vineri, confirma procurorul de politie Børge Enosen de la Politia districtului Oslo fata de VG.

Barbatul a fost internat in spital luni, 12. iulie, dupa o tentativa de sinucidere in celula sa de la penitenciarul din Oslo din aceeasi zi, relateaza Enoksen pentru VG.

Politia va finaliza ancheta dosarului penal dar nu se va mai tine un proces in instanta.

– Acuzatul a fost audiat de mai multe ori, asa cum am amintit si anterior, si a dat declaratii detaliate despre modul in care s-au desfasurat evenimentele, motivul crimei si a incidientului de pe E6, spune Enoksen.

Barbatul de 30 de ani a fost acuzat, pe langa crima asupra lui Hansen, si de doua tentive de omor in urma coliziunii provocate prin intrarea pe sens invers pe E6 la scurt timp dupa crima.

Marianne Hansen (25) a fost gasita ucisa in apartamentul ei la Hellerud in Oslo, in data de 8. iunie 2021. Un barbat in varsta de 30 de ani a fost retinut si invinuit de crima in aceeasi zi.

– Toate aspectele acestui caz si a sinuciderii, sunt foarte triste. El nu a mai putut trai cu ceea ce a facut. A avut un regim de paza sever in inchisoare datorita pericolului de suicid iar incidentul va fi investigat, spune avocata barbatului decedat, Cathrine Grøndahl in dialog cu VG.

Penitenciarul Oslo – Barbatul de 30 de ani se afla in arest preventiv in penitenciarul Oslo, din strada Åkebergveien.
Detinutii au avut interdictie la telefon

Directorul in functie al penitenciarului Oslo, Stian Thorum Fjeldstad, spune in dialog cu VG:

– Pot sa confirm ca a fost o tentativa de suicid cu vatamare corporala la penitenciarul din Oslo, luni seara. Incidentul a fost tratat in conformitate cu planul de criza al penitenciarului cu acordarea de prim ajutor (masaj cardiac) si transfer catre serviciile de sanatate pentru tratament ulterior.

Conform lui Fjeldstad, este foarte probabil ca incidentul sa fie investigat de politie. Datorita acestui aspect, nu poate da mi multe comentarii in legatura cu desfasurarea incidentului sau imprejurarile legate de suicid.

Toti detinutii au avut interdictie la telefon in urma incidentului. Conform lui Fjeldstad, este o procedura standard, in cazul unor incidente grave, ca acestea sa fie „tratate si investigate in toate aspectele incidentului in cel mai bun mod posibil”. Interdictia convorbirilor telefonice pentru detinuti s-a incheiat marti la orele 14.00.

Søren Ø. Hellenes este avocat de sustinere pentru familia femeii ucise.

– Familia este preocupata de pierderea fiicei si se concentreaza asupra acestui aspect. Ce se intampla cu faptasul, nu este un lucru care sa ii preocupe.

Coliziunea. Asa a aratat masina barbatului in urma colizinunii pe E6 intre Morskogen si Espa.
– Si-a exprimat regretele si ca ii pare foarte rau

Barbatul a fost retinut in legatura cu coliziunea pe E6 in dimineata zilei in care politia spune ca Hansen ar fi fost ucisa. La interogatoriu, barbatul a recunoscut vinovatia atat pentru crima cat si pentru cele doua tentative de omor.

Decedatul a doborat o bariera dintre cele doua sensuri, la tunelul Korslund, si a trecut pe partea cu sens invers. Dupa aceea, conform politieit, a continuat sa mearga pe contrasens 1,3 kilometri inainte de a intra in coliziune cu autovehiculul unui cuplu care a declarat ca au incercat sa dea flash-uri si au evitat in ultima clipa o coliziune frontala.

Fata de VG, Grøndahl a explicat anterior ca barbatul a exprimat parere de rau si ca era foarte dezolat de faptul ca a ucis-o pe Marianne Hansen si de suferintele provocate familiei ei apropiate.

VG a relatat de curand ca in inchisorile norvegiene au avut loc 43 de sinucideri in ultimii 15 ani. Penitenciarul Oslo se evidentiaza fata de celelalte penitenciare, aici avand loc aproape o treime din aceste sinucideri.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu