Altele

Câteva gânduri de… Noiembrie

Scris de Daniel Solheim

Luna noiembrie pare sa fie o lună mai dificilă pentru mine. Este posibil sa fie la fel și pentru alții. Vremea anostă, umedă si rece combinată cu schimbarea orei la ora de iarnă, se luminează de ziuă târziu, se intunecă devreme… un fel de revoltă internă, a sufletului, împotriva faptului că se apropie iarna și ne despărțim de verdele crud, de soare, de caldură.

Pentru mine, în acest an, luna noiembrie a fost și rămâne incărcată până la finalul ei. Din acest motiv am scris mai putin aici pe Portal.

Nu v-am uitat, doar că timpul a devenit neîncăpător pentru tot ceea ce am de făcut in această perioadă.

Vă mulțumesc, și pe această cale, tuturor celor care v-ați luat timp și mi-ați scris cu ocazia zilei de naștere. Apreciez acest lucru și vă mulțumesc din inimă. Nu am reușit să vă mulțumesc fiecăruia pentru atenția acordată, dar am apreciat mult faptul că v-ați luat timp pentru asta. Foarte mulți dintre voi v-ați luat timp și pentru Angi (ea are ziua de naștere la doar două zile după mine). Vă mulțumim amândoi pentru asta!

Pe lângă munca de traducător/interpret, care îmi place și o fac cu drag, sunt în al treilea an de facultate. Da, se mai poate și la vârsta asta, la care deja am depășit cifra magică de 50. Nu pot decât să vă încurajez să faceți la fel. Totuși, în noiembrie vin și examenele. Astfel, pentru încă câteva zile voi fi ocupat și cu pregătirile pentru examen. Apoi, în luna decembrie sper să pot să fac mai mult.

Mi s-a oferit ocazia să fac o vizită, neașteptată de altfel, în România, în județul Teleorman. Astfel, am călătorit și eu, pentru prima dată cu Wizzair spre București.

Surprizele au fost, însă, foarte plăcute, atât contactul cu pasagerii care au șezut lângă mine, cât și unii din ceilalți pasageri care m-au recunoscut și au intrat în vorbă cu mine. A fost o senzație puțin ciudată dar foarte plăcută să fiu abordat și să discut cu voi, cei care citiți Portalul, dar pe care au rareori am ocazia să vă întâlnesc în ”real life”.

Îmi cer scuze celor pe care poate nu i-am recunoscut sau nu i-am remarcat. Am probleme cu memoria vizuală se pare, dar vă asigur ca nu sunt înfumurat.

Am avut parte de momente plăcute asemănătoare și la întoarcere și vă spun sincer, mă bucur. Mă bucur pentru că știu că Portalul Românesc din Norvegia vă poate fi de ajutor. Mă bucur că munca depusă până acum nu este zadarnică și că este doar o mică contribuție la a vă facilita informția sau accesul la informații.

Nu mă simt confortabil în postura unei ”celebrități” pentru că nu sunt o celebritate. Dar voi, cei care mi-ați semnalizat într-un fel sau altul că mă recunoașteți mi-ați dat câte un strop de bucurie. Iar pentru aceasta vă mulțumesc din inimă. Pentru că astfel de lucruri mă motivează să continui să fac ceea ce fac.

Vă mulțumesc pentru că, într-o lună mai întunecată și mai agitată, mi-ați dat și voi câte un strop de lumină, de încurajare, de apreciere. Contează mai mult decât vă puteți închipui!

Vă mulțumesc!


Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

2 Comentarii

Lasă un comentariu