Altele

Cateva ganduri pentru cititorii Portalului Romanesc din Norvegia

Scris de Daniel Solheim

Dragi cititori, utilizatori si sustinatori ai Portalului,

Aceste ultime sase saptamani au marcat o perioada foarte aglomerata pentru mine si, din acest motiv, postarile si articolele au fost mult mai rare decat de obicei.

Pe langa studiul de licenta pentru traducatori in sectorul public, la care particip alaturi de mai multi colegi traducatori, am avut de sustinut si un examen la Bergen, pentru obtinerea autorizatiei de traducator inscrisuri, iar apoi, la mijlocul lui mai, am sustinut inca un examen asemanator si la Bucuresti, in vederea obtinerii autorizatiei din partea autoritatilor romane. Examenul de la Bergen a fost unul reusit, dar autorizatia oficiala va veni doar in septembrie. In ce priveste examenul de la Bucuresti, astept (destul de tensionat) rezultatele. Nu ca nu mi-ar prinde bine un pic de suspans la varsta asta…

In acelasi timp, au continuat studiile si celelalte lucruri pe care le aveam de dus la indeplinire pentru scoala, iar timpul a devenit un bun tot mai precar, pe care a trebuit sa-l mai impart si cu munca de zi cu zi ca interpret in diferite instante publice precum si cu familia. Uneori mi-as fi dorit ca ziua sa aiba mai multe ore, dar sunt suficiente si astea 24, doar gestionarea lor poate fi, uneori, o provocare.

Acestea pot fi motivele intemeiate (sau nu) pentru care materialele publicate pe Portal au fost mai rare in ultimele saptamani. Imi cer scuze celor care asteapta noi materiale si, poate, se intreaba ce se intampla cu Portalul. Va asigur ca Portalul isi continua activitatea mai departe si sunteti bineveniti cu idei si propuneri de material (in comentarii, pe messenger, sms, mesaje in sticla sau chiar si prin posta).

Acum imi pregatesc bagajul pentru o vizita de vreo 10 zile in Romania, o mini-vacanta in avans, in care sper sa pot sa mai postez cate ceva interesant pentru voi. Imi doresc sa ma intorc cu vesti bune din Romania, intr-un context care e mai mult sumbru decat luminos. Dar asa suntem noi, optimistii, ne bucuram si la lumina lumanarii daca s-a luat curentul.

Va doresc o saptamana buna!

Daniel Solheim


NB: imaginea din titlu este doar ilustrativa, dar trebuia sa pun ceva.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu