Altele

Consulat itinerant la Stavanger (7-9 noiembrie 2022)

Scris de Daniel Solheim

În perioada 7-9 noiembrie 2022, reprezentanţii Secţiei Consulare ai Ambasadei României la Oslo se vor deplasa în oraşul Stavanger pentru a oferi asistenţă şi servicii consulare cetăţenilor români din această zonă.

Activitatea Consulatului itinerant se va desfăşura la adresa Kongsgata 50, 4005 Stavanger, în zilele de:

  • 7 noiembrie 2022, între orele 09:30 – 18:00
  • 8 noiembrie 2022, intre orele 09:30 – 18:00
  • 9 noiembrie 2022, între orele 09:30 – 14:00.
Serviciile consulare care vor putea fi oferite cuprind exclusiv:

– preluarea datelor în vederea emiterii documentelor de călătorie (paşapoartelor electronice şi titluri de călătorie),

– eliberarea pașaportului, dacă acesta se află deja la Secția Consulară (disponibilitatea ridicării pașaportului se poate verifica pe pagina de internet a misiunii diplomatice, rubrica Pașapoarte eliberate la secția consulară),

– eliberarea de anumite tipuri de acte notariale.

Atenție!

Accesul la serviciile consulare se va face NUMAI pe bază de programare prealabilă, transmisă Secţiei Consulare a Ambasadei României la Oslo, pe adresa de e-mail: oslo.consulara@mae.ro și DOAR dacă există o cerere completată pe portalul www.econsulat.ro.

www.econsulat.ro

Vă rugăm să menţionaţi ca subiect al mesajului e-mail ,,Consulat itinerant Stavanger 2022 – pașaport/act notarial (serviciul solicitat)”.

În textul mesajului vă rugăm să menționați și codul cererii completate pe platforma www.econsulat.ro (ex. PE00000).

Nu se iau în considerare cereri transmise în afara intervalului din prezentul comunicat și nici solicitări incomplete.

NU se vor face programări telefonice.


Solicitările pentru programarea în cadrul consulatului itinerant vor putea fi făcute până miercuri, 26 octombrie 2022, orele 16:00 şi trebuie să cuprindă:

• serviciul consular solicitat;

• numele şi prenumele solicitantului;

• codul cererii completate pe portalul www.econsulat.ro ;

• data naşterii, locul naşterii şi codul numeric personal;

• seria şi numărul documentului de identitate românesc (C.I sau paşaport);

• valabilitatea documentului de călătorie (valabil de la ……. până la …….);

• adresa de domiciliu din România (în cazul persoanelor care deţin carte de identitate românească) sau adresa de domiciliu din Norvegia (în cazul persoanelor care deţin paşapoarte cu domiciliul în Norvegia);

• adresa de reşedinţă din Norvegia pentru persoanele care deţin carte de identitate românească;

• obligatoriu numărul de telefon mobil și o adresă de e-mail –valide – în vederea contactării solicitantului, în cazul în care sunt necesare clarificări.


Pentru optimizare, vă rugam să transmiteți copii în format PDF sau fotografii de bună calitate ale documentelor.

După încheierea perioadei de trimtere a cererilor, Secţia Consulară va contacta solicitanţii pentru informații suplimentare privind ora și data programarii, documente necesare, formularele necesare a fi printate/completate/semnate.etc.

În funcţie de fiecare caz în parte, este posibil să vi se solicite de către Secția Consulară transmiterea de documente suplimentare.

În situația în care dosarul este incomplet, cererea NU va putea fi procesată.

Cererile care respectă criteriile comunicate vor fi programate în ordinea primirii, până la atingerea capacității maxime de procesare a echipei consulare.

În situația în care aveți deja o programare la Secția Consulara din Oslo și veți obține un loc în cadrul prezentei sesiuni, vă rugăm să vă anulați programarea obținută pe portal.

Cetăţenii români care vor solicita servicii consulare trebuie să prezinte la data programării documentele necesare preluării cererii (acte de identitate româneşti valabile, acte de stare civilă etc.) în original şi fotocopie color de foarte bună calitate.

Taxa pentru cererile de pașapoarte simple electronice este de 620 NOK și se va putea plăti doar cu cardul bancar (prin POS) și numai excepțional, pentru motive tehnice, plată cash.

Pentru transmiterea ulterioară a pașaportului prin poștă, este necesar să menționați această opțiune și să prezentați la programare un plic autoadresat, timbrat în valoare de 260 NOK. În fiecare plic pot fi trimise maximum două pașapoarte.

Noul pașaport poate fi expediat prin poștă doar după anularea vechiului pașaport.

Informații și reguli pentru prevenirea raspândirii virusului COVID-19 (pot suferi modificări în funcție de evoluția pandemiei, recomandările și măsurile impuse de autoritățile norvegiene):

• la intrare și în incintă vor fi asigurate soluții pentru igienizarea mâinilor;

• nu se asigură acces la toalete pentru solicitanți;

• publicul nu poate aștepta în spațiul de lucru în afara orelor de program;

• este permisă prezența a maximum 5 solicitanți în spațiul de lucru;

• solicitanții trebuie să păstreze o distanță interpersonală de minimum un metru în timp ce așteaptă pentru efectuarea serviciului consular;

• fiecare persoană trebuie să respecte timpii de programare, motiv pentru care publicul este rugat să se prezinte cu maxim 15 minute înainte de ora programării.


sursa: Ambasada Romaniei la Oslo, Sectia Consulara

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu