Altele Știri

Crima de la Hellerud: Accidentul de pe E6 – A fost groaznic

Scris de Daniel Solheim

Fara nici un avertisment, un autovehicul s-a indreptat direct spre masina cuplului Erik si Jorunn Skybak, pe E6. Apoi a urmat coliziunea. Acum, soferul celuilalt autovehicul este invinuit de uciderea unei femei tinere si de tentativ de omor asupra cuplului.

– Ei mergeau spre sud si au vazut ca le vine o masina in intampinare pe aceeasi banda. Erik a incercat sa semnalizeze cu farurile pentru a-l face pe sofer sa se opreasca. Dintr-o data soferul a facut o manevra brusca in asa fel incat masina a mers direct spre ei. Erik a apucat sa vireze in asa fel incat nu a fost o coliziune frontala. Asta a salvat, probabil, vietile celor implicati in accident.

Acest fapt este relatat de avocatul Helge Hartz de la firma de avocatura Hartz og Co. El a fost numit ca avocat de sustinere pentru cuplul Erik si Jorunn Skybak, care a fost implicat in accidentul de pe E6 marti dimineata.

I masina care se indrepta spre ei sedea un barbat de vreo 20 de ani. La scurta vreme dupa accident el a fost arestat si invinuit de comiterea unui omor al unei femei de varsta asemanatoare la Hellerud in Oslo. De asemenea, el este invinuit si de tentativa de omor asupra cuplului Skybak.

ENGLEVAKT: Ekteparet Skybak ble truffet av bilen den drapssiktede mannen kjørte på E6. Bildet publiseres etter samtykke av ekteparet. Foto: Martin Benedikt Sjue / Eidsvoll Ullensaker Blad
Cuplul Skybak a fost lovit pe E6 de masina cu care circula barbatul invinuit de omor. Fotografia este publicata cu consimtamantul cuplului.
Foto: Martin Benedikt Sjue / Eidsvoll Ullensaker Blad

Publicatia Eidsvoll Ullensaker Blad a fost prima care a relatat povestirea dramatica a cuplului.

– Au avut ingeri pazitori

Miercuri dimineata, cuplul a fost externat din spital. Nu au suportat rani grave, dar, din cele spuse de avocatul Hartz, ei sunt foarte afectati de ceea ce li s-a intamplat.

– Au descris pe scurt ce s-a intamplat si a fost o situatie groaznica. Au fost norocosi si au avut ingeri pazitori. Faptul ca deja sunt externati din spital, spune ceva despre cat de norocosi au fost, spune avocatul in dialog cu Dagbladet.

Erik Skybak scrie intr-un SMS adresat Dagbladet ca are dureri mari in zona pieptului ca urmare a coliziunii. Pe langa aceasta, are probleme cu vorbitul si de aceea a solicitat sa ne adresam avocatului de sustinere pentru comentarii.

Miercuri dimineata politia a anunta ca barbatul acuzat a recunoscut crima de la Hellerud. Deocamdata el nu a luat o pozitie in legatura cu recunoasterea vinovatiei.

Invinuitul a fost audiat mai multe ore la rand marti seara. Avocata barbatului, Cathrine Grøndahl, spune in dialog cu Dagbladet, ca clientul ei colaboreaza cu politia.

– El a dat o declaratie detaliata, spune Grøndahl.

O relatie cu victima

Barbatul este roman si, conform politiei, exista o relatie intre el si victima. Femeia a fost gasita decedata marti dimineata intr-un apartament, dupa ce barbatul a fost implicat intr-un accident frontal pe E6 mai devreme, in aceeasi dimineata.

Grøndahl mai spune ca audierea nu a fost finalizata marti. De aceea nu s-a ajuns la punctul in care invinuitul sa ia o pozitie in ce priveste recunoasterea vinovatiei.

Audierea invinuitului va continua in zilele care urmeaza.

Invinuitul s-a legat de fapta de omor si de ceea ce s-a intamplat pe E6, scrie politia intr-un comunicat.

– Politia nu va comenta continutul declaratiei invinuitului, dar poate confirma ca acesta colaboreaza cu politia.

Juristul Børge Enoksen a decis, conform comunicatului de presa, ca invinuitul sa fie prezentat instantei pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva astazi. Invinuitul a consimtit ca chestiunea emiterii mandatului de pedeapsa sa fie solutionata prin asa – numita „procedura de birou”. Tribunalul din Oslo va lua, in cursul zilei, o pozitie fata de solicitarea emiterii unui mandat de arestare preventiva.

sursa: dagbladet.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu