Altele

Gânduri pentru Noul An… de pe alte meleaguri

Scris de Daniel Solheim

Bine v-am găsit, dragi cititori ai Portalului Românesc din Norvegia!

Sper că toți ați avut ocazia să vă bucurați atât de sărbătoarea Crăciunului alături de cei dragi, cât și de cea a trecerii în Noul An, un an care se anunță a fi unul cu provocări asemănătoare celui tocmai încheiat.

Sper că ați putut să aveți câteva zile liniștite, chiar dacă în 2022, calendarul nu a fost deloc în favoarea angajaților, sărbătorile legale fiind într-un weekend. Dar, vom recupera în anii viitori.

Pentru noi, Crăciunul a început cu probe pozitive de Covid (nu, nu a dispărut, mai există încă) dar, din fericire, formele de boală au fost ușoare, atât la mine cât și la Angi.

Covid + (amândoi!)

În plus, am avut casa plină pentru că am primit și vizita sorei mele cu copiii, din Statele Unite. Astfel, sărbătorile de iarnă pentru noi au fost mai pline de activitate decât de obicei, acesta fiind și motivul principal pentru care nu am postat pe Portal la fel de mult ca înainte.

Revelion cu familia extinsă

Apoi, după Revelion, am început în trombă, cu munca dar și cu pregătirile pentru un scurt concediu. Iar de data aceasta am reușit să plecăm la timp, între două ninsori abundente, tocmai înainte de a se declanșa haosul.

Torp în plină ninsoare

Acum suntem undeva în sudul Spaniei, ne bucurăm de o vreme la fel de frumoasă precum în zilele însorite de vară din Norvegia, iar temperaturile sunt undeva la 20 de grade Celsius.

Torremolinos (Malaga), Spania

Simt abia acum câtă nevoie aveam de o asemenea ieșire și nu pot decât să vă recomand și vouă să vă alocați timp și resurse pentru așa ceva. Biletele Norwegian spre Malaga au fost ieftine, cazarea aici în Torremelinos (Malaga) este foarte bună, la un regim de ”half pension” (mic dejun și cina la hotel).

Cred că îmi va fi greu să mă întorc, de data asta, la zăpadă și ploaie. Dar, sperăm să ne reîncărcăm bateriile ca să rezistăm până la venirea primăverii.

Soare și liniște

Țin, pe această cale, să vă mulțumesc tuturor celor care ne-ați scris, ne-ați trimis urări și mesaje, atât în privat cât și pe Facebook/Whatsapp. Nu am avut nicio șansă să vă răspundem tuturor și ne pare rău. Dar, apreciem foarte mult gestul vostru și vă mulțumim!

Vreau, tot acum să mulțumesc tuturor celor care de-a lungul a aproape doi ani (în aprilie 2023) au susținut activitatea Portalului Românesc din Norvegia cu donații! Fără ei, ne-ar fi fost cu mult mai greu. De asemenea, vouă, vă mulțumim vouă, tuturor, celor care citiți Portalul Românesc și îl folosiți pentru a vă informa.

Vă mulțumim din inimă!

Sunt conștient că încă este mult de făcut, și există tot timpul nevoi în ce privește informarea. Nu uitați că aveți posibilitatea de a căuta articole și informații direct pe Portal.

Pe calculator:

Sau pe telefon:

Pentru 2023 pot să vă spun că doresc să continui activitatea Portalului și, cu ajutorul vostru, să o îmbunătățesc și mai mult.

Deci, sunteți bineveniți cu sugestii sau întrebări. Multe din articolele de informare sunt consemnate tocmai datorită întrebărilor voastre.

Va transmitem, la propriu, salutări calde și vă dorim să aveți un început de an productiv, sănătos și să aveți grijă de voi!

Dan și Angela

Noi doi.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu