Altele Despre Norvegia

In cursul verii vei putea afla cat de lung este randul la feribot

Scris de Daniel Solheim

Camere noi web si informatii actualizate iti vor oferi un flux mai bun in traficul de vacanta. Asta crede Autoritatea Nationala de Drumuri care mizeaza pe a oferi automobilistilor informatii de trafic actualizate.

Vezi link catre site-ul Autoritatii Nationale (Statensvegvesen) la sfarsitul articolului.

„Autoritatea nationala a drumurilo iti ofera un trafic de vara previzibil” – este targetul campaniei care incepe azi.

Foarte multi urmeaza sa-si faca vacanta si anul acesta in Norvegia si multi aleg masina ca mijloc de transport. Autoritatea Nationala a Drumurilor a analizat cifrele traficului de anul trecut si, printr-o colaborare cu, printre altele, industria de transporturi a ajuns la noi masuri.

Ambuteiaje cat mai putine iti dau un sentiment bun de vacanta.
Foto Håkon Mosvold Larsen / NTB
Solutii digitale

Harti digitale si camere web sunt unele din mijloacele de ajutor pe care tu, ca automobilist le vei putea folosi. Pe langa acest lucru, a fost luat in considerare si faptul ca tot mai multi fac vacanta cu masini electrice iar Autoritatea drumurilor imbunatateste informatiile legate de posibilitatile de incarcare la statiile de incarcare.

– Asta are de-a face cu atentia si de a creea conditii bune pentru automobilisti, a spus managerul Autoritatii Drumurilor, Ingrid Dahl Hovland, in dialog med NRK.

Managerul Autoritatii Nationale a Drumurilor, Ingrid Dahl Hovland, anunta o serie de imbunatatiri pentru traficul de vara pentru cei care isi vor petrece concediul in Norvegia.
Foto: Thor-Albert Frøsland

– In plus vine si siguranta traficului si faptul ca iti poti pregati vacanta mai bine, adauga ea.

Este important oferim facilitati in asa fel incat calatorii sa poata primi informatii in masina. Masinile moderne sunt cuplate la internet, dar solutiile implementate de Autoritatea Drumurilor sunt indreptate si spre telefoanele mobile cu actualizari ale situatiei traficului rutier.

– Pe langa aceasta va fi adaugata informatie despre locuri importante de vazut iar hartile digitale vor fi actualizate tot timpul si cuplate cu informatia care se potriveste pentru tine, acolo unde te afli, pentru calatoria ta si pentru modul in care circuli, explica Hovland.

10 camere web noi au fost amplaste in Nordul Norvegiei pentru a supraveghea traficul la porturile de imbarcare pe feriboturi . Anul trecut multi au stat la cozi nesfarsite si feriboturi pline dar posibilitatea de a verifica situatia din portul respectiv prin camere, va da posibilitatea de a planui mai usor traseul de vacanta, crede Autoritatea.

Aminteste-ti ca esti in vacanta.

Ministrul transporturilor, Knut Arild Hareide este incurajat de noile solutii.

Ministrul transporturilor, Knut Arild Hareide, va folosi el insusi noile solutii pentru imbunatatirea fluxului in traficul de vara Foto: Thor Albert Frøsland

– Scopul nostru este ca sa fie si mai bine in traficul de anul acesta acum, cand vom putea lua informatie, vom putea vedea unde exista un trafic aglomerat si vom putea planui mai bine, explica el.

In ciuda faptului ca multi au stat la cozi si au asteptat mult anul trecut, Hareide considera ca solutiile aduse acum nu vin prea tarziu.

– Luam cu noi experientele de anul trecut acum cand am realizat aceasta imbunatatire digitala pentru anul acesta, spune el.

Iar el insusi are reteta unei bune atmosfere atat pentru cei din scaunele din fata cat si cei aflati pe bancheta din spate:

– Asta este o vacanta, nu trebuie sa fie stress si este permis sa te opresti sa cumperi o inghetata si sa te gandesti ca acum esti in vacanta, incheie el.

sursa: NRK.no

Link spre site-ul Statens vegvesen

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu