Altele

Invitatie la concertele de primavara cu artisti romani, angajati ai Operei din Oslo, in orasele Stavanger si Oslo

Scris de Daniel Solheim
DeMit Production in colaborare cu Ambasada Romaniei din Norvegia si Institutul Cultural Roman din Stockholm va invita:
CONCERT DE MĂRȚIȘOR!

Concert susținut de artiști lirici profesioniști cu sediul în Norvegia, angajați permanenți ai Operei Norvegiene din Oslo.

Concertul va fi compus din duete și momente de ansamblu vocal celebre din literatura lirică universală.Vom face o incursiune atât în lumea operei cât și a muzicii clasice românești.

Se urmărește un program dinamic și accesibil publicului neavizat în care se pune accent pe interpretarea vocală și interacțiunea scenică a personajelor, lucru facilitat de natura duetelor.

Concertele vor fi prezentatate de Florin Demit într-o manieră dinamică și amuzantă prin scurte intervenții menite să ofere detalii despre piesele ce urmează a fi interpretate.


Concertul din Oslo va avea loc in data de 13. Martie, orele 18.00 – 20.15 la Rommen Scene (adresa: Karen Platous vei 31, Oslo).

Bilete pentru acest concert poti fi achizitionate aici:

https://rommenscene.ticketco.events/no/nb/e/opera_vaarkonsert

https://fb.me/e/4yg5VCAvt

Apasand pe imaginea de mai sus ajungeti la pagina evenimentului pe Facebook, unde gasiti informatii suplimentare.


Concertul din Stavanger va avea loc in data de 6. Martie 2022, ora 19.00 la Facultatea de Arte Aplicate (Fakultet for utøvende kunstfag) – Bjergsted 1, Stavanger.

Bilete pentru acest concert poti fi achizitionate aici:

https://demit.ticketco.events/no/nb/e/opera_vaarkonsert

https://fb.me/e/4yg5VCAvt

Apasand pe imaginea de mai sus ajungeti la pagina evenimentului pe Facebook, unde gasiti informatii suplimentare.


O scurta prezentare a Interpreților:

Ioana Carmen Demit – soprană

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.
Ioana Carmen Demit – soprană

Ioana Carmen Demit este născută în Baia Mare, urmează cursurile Liceului de Artă din localitatea natală la secția canto clasic/ pian, după care urmează studiile superioare în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de interpretare muzicală, sub îndrumarea prof.dr. Eleonora Enăchescu.

După finalizarea cursurilor de master, din anul 2010 până în 2018, activează ca și colaborator permanent în cadrul colectivului Operei Norvegiene din Oslo, participând la numeroase producții de operă.

Din anul 2018 activează în cadrul domeniului pedagogic în calitate de profesor de canto, în paralel cu activitatea solistică.


Kjerstin Løvdal – soprană

Kjerstin Løvdal – soprană

Kjerstin Løvdal s-a născut in Sandnes, Norvegia, a studiat canto clasic la Academia din Bergen si Master la Universitatea de Muzica din Oslo.

După programul de tinere talente al Operei Norvegiene din Oslo, este angajata permanent in cadrul colectivului operei, unde a susținut numeroase spectacole.Tunde Gaspar – alto

Tunde Gaspar – alto

Tunde Gaspar, după terminarea studiilor superioare din cadrul Academiei de Muzică din Budapesta, continuă perfecționarea profesională cu prilejul a diverse master-class desfășurate în Austria, Italia și Suedia.

După o perioadă de colaborări artistice în diverse orașe europene, este angajată în cadrul colectivului Operei Norvegiene din Oslo din anul 2015.Gabriel Birjovanu – tenor

Gabriel Birjovanu – tenor

Gabriel Birjovanu, originar din Iași, activează ca și angajat permanent în cadrul Operei Naționale din Iași, între 1993 și 2003.

Din anul 2003 până în prezent, este angajat permanent al Operei Norvegiene din Oslo unde participă la un număr impresionant de producții muzicale.

În paralel, participă la numeroase concerte și producții de operă în diferite orașe din Norvegia și Germania.Florin Demit – bariton

Florin Demit – bariton

Florin Demit, născut în Galați, urmează cursurile Liceului de Artă din localitatea natală la secția canto clasic/ pian, după care urmează studiile superioare în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de interpretare muzicală, sub îndrumarea prof.dr Ionel Voineag și prof.dr Andreiana Roșca.

Intre 2009 și 2011 urmează cursurile de master din cadrul Universității de Muzica din Oslo. Din anul 2007 până în prezent, este angajat permanent al Operei Norvegiene din Oslo, desfășurând o bogată activitate artistică.


Natanael Uifalean – bas

Natanael Uifalean – bas

Natanael Uifalean, născut în Alba Iulia, urmează cursurile Liceului de Artă din oraș după care urmează studiile superioare si Masterat în cadrul Universității de Vest din Timișoara, fiind concomitent angajat în cadrul Operei Naționale din Timișoara.

Din anul 2010 până în prezent, este angajat permanent al Operei Norvegiene din Oslo.

Studiile sunt completate de cursurile de master din cadrul Universității de Muzică din Oslo.Gabor Nagy – pianist acompaniator

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.
Gabor Nagy – pianist acompaniator

Gabor Nagy originar din Szeged, Ungaria, a urmat cursurile de pian ale Academiei de Muzica din Budapesta si a Universității de Muzica din Oslo, in paralel studiind dirijatul.

Din anul 2016 este angajat permanent al Operei Norvegiene din Oslo ca și maestru corepetitor și dirijor.


VA ASPTEPTAM CU DRAG!

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu