Altele Știri

Un camion a ”intrat” intr-o casa: – Este bine infipt in cladire

Scris de Daniel Solheim

Proprietarul casei spune ca a avut un mare noroc pentru ca nici el si nici copiii nu erau acasa cand camionul a intrat in sufragerie cu spatele.

Vineri dupa amiaza, un camion a intrat cu partea din spate intr-o vila din Brumudal.

– Sunt bucuros ca nu era nimeni acasa, spune laconic si vadit afectat, prorpietarul casei in dialog cu VG. El nu doreste sa i se publice numele.

Fata de publicatia Ringsaker Blad, seful de operatiuni la fata locului, Håvard Heide-Flaaterud, explica faptul ca soferul camionului a incercat sa faca o intoarcere sus pe drum.

– In timp ce facea manevrele camionul a pierdut capacitatea de franare. Asta s-a intamplat in panta si de acolo a incercat, cat de bine a putut sa conduca camionul cu spatele. Pana la urma, intrarea in gradina si apoi in casa nu a mai putut fi evitata, spune Heide-Flaaterud in dialog cu publicatia.

Soferul vizibil afectat

Seful de operatiuni, Bård Einar Toft spune, in dialog cu VG, ca aproape tot camionul a intrat in casa.

Asta a dus la distrugeri insemnate asupra cladirii. Atat politia cat si pompierii au sosit la fata locului pentru a disloca autovehiculul de transport.

Din declaratia soferului, autoritatile cred ca ar fi vorba de o problema tehnica a camionului.

– Soferul este foarte afectat de ceea ce s-a intamplat. El va fi luat in grija de firma la care lucreaza si a constientizat situatia, spune seful de operatiuni in dialog cu VG.

Politia a deschis un dosar de ancheta, se vor efectua audieri in urma accidentului si se vor face investigatii tehnice ale camionului.

Seful de operatiuni al pompierilor, Torgeir Dybvig a fost la fata locului si descrie situatia ca fiind ireala:

– Am vazut multe ciudatenii, dar acum este prima data cand vad un asemenea incident. A fost ireal. Dar stiam de dinainte ca nu se aflau persoane in casa, ceea ce a facut sa fim mai relaxati in timp ce ne desfasuram activitatea. Situatia ar s-ar fi putut sfarsi mult mai dramatic, spune el in dialog cu VG.

Seful pompierilor explica cum camionul a trecut prin peretele casei si a ajuns cinci metri pana inlauntru. Bucataria si sufrageria au fost incaperile cele mai distruse.

– Sta bine infipt in casa. Un mare noroc ca nu era nimeni acasa. Asta este partea buna.

Au reusit sa degajeze camionul

Echipele de salvare au depus eforturi vineri seara cu degajarea camionului. Dybvig spune ca degajarea s-a putut face cu o buna sustinere a unei autospeciale de remorcare pentru autovehicule grele de la Viking. Au folosit stalpi aditionali de sustinere pentru a se asigura ca barnele din constructia casei nu vor ceda.

– A mers foarte bine. Am folosit si drujba pentru a inlatura unele bucati care puteau sa cada.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu