Altele Clubul Femeilor

8 Martie

Scris de Daniel Solheim

Este ziua femeii …

O zi în care cei mai mulți ne amintim de mame, soții, iubite, prietene, cunoscute, colege de muncă sau școală. Și le acordăm atenție.

Dar uităm că pe lângă ele mai sunt și cele asuprite, necăjite, abuzate fizic sau psihic, violate, călcate în picioare, bătute sau ucise.

Uităm că în momentul de față sunt zilnic femei expuse la trafic de persoane, prostituție, abuzate barbaric în zone de război, private de educație în unele țări, desconsiderate, disprețuite, rănite și obligate la supunere, pradă unui soț sau partener violent sau unei societăți violente.

Poate este bine să ne gândim că încă mai este mult de făcut pentru ca și ele, femeile, să aibă drepturi egale cu noi, bărbații.

Să primească un salariu la fel de bun pentru aceeași muncă prestată, să poată să obțină postul sau funcția pe care o merită, pentru care au învățat și s-au format profesional, la fel ca un bărbat.

Dacă nu azi, când să ne gândim la așa ceva?

Pentru că mâine, va fi din nou ziua noastră, a bărbaților, cu aceleași metehne ca cea de ieri sau celelalte zile din an. Cu aceleași ”roluri” și asumări ale atribuțiilor ca până acum.

Dar măcar azi, azi să ne gândim și la ceea ce nu e atât de frumos, la suferințele pe care noi le pricinuim lor, femeilor.

La așteptările pe care le avem de la ele, în fiecare zi și la cât de bosumflați suntem când nu ni se îndeplinesc dorințele și la nevoia noastră de a ni se satisface mofturile zilnice.

Mă iertați că azi sunt de partea lor, a femeilor.

Sper să pot fi și mâine, și poimâine. Ar fi un început bun.

Dragi femei, mame, tinere, soții… am divagat.

Este ziua voastră. Sper ca cei din jurul vostru să vă arate că vă iubesc,

nu doar prin vorbe sau o floare, dar și prin faptele lor

și prin respectul pe care vi-l oferă în fiecare zi.

La mulți ani vouă și nouă!


❤️

Daniel Solheim

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu