Altele Despre Norvegia Știri

Patru perechi s-au casatorit pe Trolltunga: – O aventura!

Scris de Daniel Solheim

Patru perechi s-au cununat pe celebrul monument al naturii, Trolltunga, la 1100 de metri altitudine, in Hardanger.

Primarul din municipalitatea Ullensvang, Roald Aga Haug, a spus intr-un interviu acordat NRK ca el a avut ideea de a casatori pe cineva pe Trolltunga inca cu ani de zile in urma.

– Extraordinar, ce aventura, spune Njål-Stian Børdal, imediat dupa ce a raspuns cu „da” miresei sale, Lise Lunde Sydnes, sambata.

Si alte trei perechi au fost cununate sambata. Cele patru perechi sunt, astfel, primele perechi care s-au casatorit pe limba de piatra din Skjeggedal, langa Tyssedal, in municipalitatea Ullensvang.

Perechile de miri: De la stanga, Lise Sydnes Børdal si Njål-Stian Børdal, Ina Kulsveen si Kjetil Skjærbæk, Katarina Karlsson si Fredrik Gustavsson, Tinna Bundgaard si Kasper Sørensen.

Sydnes si Børdal au trebuit sa parcurga distanta pe jos, evident nu in costumatia de miri. Aceasta a fost transportata cu elicopterul.

– A fost o drumetie fantastica, spune Sydnes.

Casatoriti: Kasper Sørensen (stanga) si Tinna Bundgaard Frentz din Danemarca, au fost prima pereche de miri care au fost cununati pe Trolltunga de catre primarul municipalitatii din Ullensvang, Roald Aga Haug. In imagine este si Sara Melkeraaen, care a interpretat piese cu vioara, saxofon si vocal.

Primarul a mers si el cu elicopterul pana la Trolltunga. El spune ca ideea cu cununii pe Trolltunga i-a venit in 2017.

– Eu cred ca a fost extraordinar si ca aceste cununii pe Trolltunga au fost spectaculoase. Perechile au plecat de dimineata in drumetia de 10 kilometri pe munte, spre Trolltunga. A fost o aventura in stil Hardanger sus in muntii Tyssedal, a spus el.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu