Media Sănătate Știri

198 de persoane infectate cu corona ieri

Scris de Daniel Solheim
Cifrele statistice corona la zi in Norvegia

Ieri au fost inregistrate 198 de persoane infectate cu corona in Norvegia. Asta inseamna cu 105 mai putine decat vineri, saptamana trecuta.

In ultimele sapte zile, media persoanelor infectate a fost la 193 de infectii pe zi.

Media ultimelor sapte zile cu o saptamana in urma era la 301, deci trendul de infectie este in scadere.

La miezul noptii, in noaptea spre sambata erau inregistrate 5,8 milioane de teste corona efectuate aici in Norvegia din februarie 2020 pana acum. In total, 127.874 de persoane au fost depistate pozitiv.

Pana acum 1.929.544 de persoane au primit prima doza de vaccin, iar 1.325.043 persoane au primit ambele doze.

Vineri erau internati in spitale 47 de pacienti bolnavi cu covid-19. Asta inseamna cu opt mai putin deca in ziua anterioara.

In total, in Norvegia au decedat 789 de persoane infectate cu covid-19 din martie 2020 pana acum, conform statisticilor preliminare. Daca pacientii au decedat din cauza sau cu covid-19, este imposibil de stabilit.

58,3 la suta dintre cei decedati implinisera varsta de 80 de ani. In categoria de varsta sub 50 de ani au fost inregistrate 17 decese in Norvegia.

sursa: tv2.no

Mai multe spitale ies din starea de alerta instituita datorita pandemiei

Mai multe spitale din Norvegia ies acum din starea de alerta instituita din cauza pandemiei. Spitalele primesc tot mai putini pacienti infectati cu corona si sunt pe cale sa se intoarca la regim normal de functionare.

Departamentul de sanatate Sud-Est a anuntat intr-un comunicat de presa vineri ca, dupa un an si trei luni de stare de alerta, s-a decis revenirea la regim normal de functionare cu incepere de la 11. iunie.

Mai multe din institutiile de sanatate din zona regionala de sanatate au iesit deja din stare de alerta. Acest lucru este valabil pentru Spitalul Universitar Akershus, Spitalul Sørlandet, Spitalul Sunnaas, Spitalul Innlandet, Spitalul Østfold, Spitalul din Vestfold si Spitalul Diaconal Lovisenberg, care acum sunt in regim normal de functionare, cu masurile necesare de prevenire a infectiilor.

Mai multe institutii de sanatate iau in considerare iesirea din starea de alerta si trecerea la regim normal de functionare in urmatoarele zile si saptamani.

Spitalul universitar din Oslo preconizeaza continuarea nivelului verde de alerta pe tot parcursul verii, se anunta in comunicatul de presa.

sursa: tv2.no

Amanare probabila a redeschiderii societatii in Marea Britanie

Urmatoarea faza a redeschiderii societatii in Marea Britanie poate fi amanata din 21. iunie pana in 19. iulie, conform mass-media britanica.

Motivul amanarii este ca diseminarea asa-numitei variante „delta” a virusului corona (tulpina indiana mutanta) a crescut puternic, anunta Reuters.

Pana acum au fost depistate 42.300 de persoane infectate cu varianta delta, care a fost descoperita prima data in India. In urma cu o saptamana, in 2. iunie, cifra persoanelor infectate cu aceasta varianta era de 29.892.

Conform publicatiei The Sun, prim-ministrul Boris Johnson va anunta luni amanarea trecerii la urmatoare etapa a planului de redeschidere. Publicatia mai consemneaza ca planurile vor putea fi modificate daca vor fi inregistrate mai putine internari si daca acestea vor ramane la un nivel scazut.

sursa: tv2.no

Italia limiteaza utilizarea vaccinului Astra-Zeneca

Italia va oferi, incepand de acum, vaccinul AstraZeneca, doar persoanelor care au implinit varsta de 60 de ani.

Decizia vine in urma decesului unei femei de 18 ani, cauzat de trombi, in urma administrarii vaccinului, anunta guvernul italian. Femeia a primit o doza de vaccin in 25 mai si a decedat joi.

In ciuda faptului ca cercetatori si autoritati din mai multe tari sunt de acord cu faptul ca exista o conexiune intre vaccinul AstraZeneca si unele reactii adverse grave foarte rare, toate grupele de varsta din Italia au primit pana acum vaccinul produs de compania suedezo-britanica.

AstraZeneca a fost, asa cum este deja cunoscut, scos din programul de vaccinare in Norvegia.

sursa: tv2.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu