Media Știri

24 de municipalitati primesc doze suplimentare de vaccin

Helseminister Bent Høie: - - Må være åpen om usikkerhet
Ministrul Sănătății și Serviciilor de Îngrijire Bent Høie. Foto: Dagbladet

Ministrul Sănătății Bent Høie a spus într-un interviu cu ziarul Dagbladet că acest lucru îl îngrijorează cu privire  la noua redistribuire a vaccinurilor :

„Cel mai mare risc este ca municipalitățile sa nu aiba suficienți oameni pentru a lucra în aceste zile. Toți cetățenii trebuie sa contribuie la reducerea acestui risc.

El elaborează:

–  Nu trebuie să credem că este mai important să fii în vacanță decât să fii vaccinat. Este o îndemnare puternică din partea mea. Vara  asta vom  face ceva important împreună. Tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani li se va oferi un vaccin. Si atunci nu trebuie să împovărăm serviciul de sănătate schimbând orele, ci trebuie să ne prezentăm la programare.

Miercuri după-amiază, a devenit clar că guvernul redistribuie vaccinurile către 24 de municipalități care au fost grav afectate de pandemie. Municipalitățile care renunță  la doze vor crește semnificativ capacitatea de vaccinare în a doua parte a lunii iulie.

În prealabil, 56 de municipalități au declarat că au dificultăți, iar 44 au răspuns că nu pot vaccina suplimentar în această perioadă. 

LA CONFERINȚĂ DE PRESĂ: Ministrul Sănătății și Serviciilor de Îngrijire Bent Høie este prezent în cadrul conferinței de presă privind redistribuirea geografică a vaccinurilor. Imagine: Terje Pedersen / N

Sursa: Dagbladet

Despre autor

Carmen Adela Solum

Terapeut in sanatate si activitate fizica, consilier la HELFO Norvegia, traducator si contributor pe Portalul Romanesc din Norvegia.

Lasă un comentariu