Media Sănătate Știri

330 de cazuri de infectie inregistrate in Norvegia – 35 in Oslo – si alte stiri

Scris de Daniel Solheim

Luni au fost inregistrate 330 noi cazuri de infectie cu virusul Corona in Norvegia.

Asta inseamna cu 125 mai multe decat media ultimelor sapte zile, care era la 205.

Duminica au fost inregistrate 136 de cazuri de infectie iar sambata cifra era de 168.

Trendul de infectii inregistrate este in crestere, conform calculelor efectuate de VG. 22 de municipalitati au trend in crestere.

In total au fost confirmate 136.097 de cazuri de infectie in Norvegia de la inceputul pandemiei.

Luni au fost inregistrate in Oslo 35 de cazuri noi de infectie. Duminica au fost inregistate 20 de cazuri.

sursa: vg.no

Sprijin mare in ce priveste vaccinarea corona in randul personalului din sanatate

Un sondaj efectuat la solicitarea FHI in randul personalului din sanatate arat ca 97 la suta din personal deja a primit sau va primi vaccinul cand li se va oferi. 82 la suta au primit deja vaccinul.

Sondajul a inclus 3900 de persoane.

Dorinta de a se vaccina a fost mare in diverse grupe de varsta, diverse categori de meserii din randul personalului din sanatate si a personalului din sanatate cu alta tara de nastere decat Norvegia, scrie FHI intr-un comunicat de presa.

– Aceste rezultate sunt foarte imbucuratoare si arata ca personalul din sistemul de sanatate din Norvegia are o mare incredere in programul de vaccinare si in recomandarile date de FHI, spune medicul sef Elllen Furuseth de la FHI in comunicatul de presa.

sursa: vg.no

California cere certificat de vaccinare pentru lucratorii din sanatate

California va cere ca milioane de angajati din sistemul de sanatate si functionari publici sa prezinte certificat de vaccinare. Alternativa va fi testarea saptamanala.

Masura anuntata luni are drept scop reducerea diseminarii virale, care se petrece in cea mai mare parte printre persoanele nevaccinate, in statul american cu cea mai mare populatie. Noile reguli vor intra in vigoare in luna august.

Aproximativ 62 la suta din locuitorii statului sunt imunizati dar numarul persoanelor infectate si numarul internarilor este in crestere.

Si in New York a fost prezentat un plan asemanator luni. In total, 340.000 de angajati in domeniul public, inclusiv cadre didactice si politisti, vor trebui sa prezinte certificat de vaccinare sau sa fie testati saptamanal.

In Los Angeles a fost, din nou, introdusa obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii inchise, indiferent de statutul de vaccinare iar San Francisco a anuntat ca 35.000 de angajati publici vor trebuie sa se vaccineze. Alternativa este de a solicita exceptarea de la vaccinare sau pierderea locului de munca.

Noile reglementari din California sunt mai invazive si sunt valabile si pentru angajatii din sectorul privat.

Guvernorul Gavin Newsom a fost apreciat de cei din conducerea institutiilor de sanatate care considera ca masurile sunt necesare din punct de vedere juridic si etic, datorita cresterii cifrelor de diseminare din cauza tulpinei delta a virusului corona.

Reglementarile sunt valabile pentru 246.000 de angajati de stat, conform guvernorului, si pentru cel putin 2.000.000 de angajati in sectorul de sanatate public si privat. (NTB)

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu