Media

Apartinatorii persoanelor decedate in urma vaccinarii cu Astra Zeneca sunt suparati din cauza faptului ca autoritatile nu si-au cerut scuze

Scris de Daniel Solheim

Patru persoane au decedat in Norvegia in urma unor reactii adverse puternice in urma inocularii vaccinului AstraZeneca. Parintii lui Hanne Finstad (34 de ani) ar fi dorit ca autoritatile sa-si ceara scuze

– Nimeni din partea oficialitatilor Norvegiei nu a luat legatura cu Aud sau cu mine pentru a isi cere scuze sau pentru a-si exprima parerea de rau pentru ceea ce s-a intamplat cu fiica noastra. Asta ma supara foarte mult. Sunt atat de manios incat nici nu sunt in stare sa jelesc, a spus tatal Kåre Olav Finstad in dialog cu Østlendingen sambata.

– Au ramas in urma patru familii distruse in jurul celor patru persoane care au murit in urma administrarii vaccinului AstraZeneca in Norvegia, si a-si cere scuze pentru ceea ce s-a intamplat ar fi fost cel mai mic lucru pe care l-ar fi putut face, a continuat el.

Ministrul sanatatii, Ingvild Kjerkol, scrie intr-un e-mail adresat NTB ca combaterea pandemiei a fost costisitoare. Pentru unii pretul a fost extrem de costisitor, spune ea.

Compasiune: Ministrul sanatatii Ingvild Kjerkol are o mare compasiune petnru cei care au pierdut o persoana draga datorita reactiilor adverse provocate de vaccinul AstraZeneca.

– Cand vaccinurile au fost aprobate si luate in uz, autoritatile de sanatate au evaluat faptul ca beneficiul era cu mult mai mare decat riscul. In acelasi timp am fost deschisi fata de faptul ca puteau aparea reactii adverse rare, dar puternice, spune Kjerkol.

Norvegia a oprit utilizarea vaccinului AstraZeneca la 11. martie in urma unor cazuri rare, dar grave, de formare de trombi, cu scadera numarului de placi sanguine si hemoragii la persoanele vaccinate. Patru persoane au decedat.

– Cu mare durere trebuie sa recunoastem ca vaccinurile care au insemnat atat de mult pentru gestionarea pandemiei, au smuls unele persoane din mijlocul celor dragi. De aceea, doresc sa folosesc ocazia sa imi exprim cea mai profunda compasiune pentru cei afectati si pentru familiile acestora, spune Kjerkol.

In total, 133.870 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca in Norvegia. Vaccinul a fost administrat in cea mai mare masura angajatilor din sistemul sanitar.

Vaccinul a fost scos din programul de vaccinare norvegian la data de 12 mai 2021.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu