Media Știri

Bergen: se reintroduce obligativitatea mastii de protectie

Scris de Daniel Solheim
Presedintele consiliului municipal, Roger Valhammer, informeaza ca Bergen introduce noi masuri pentru limitarea numarului de infectari.

Presedintele consiliului municipal, Roger Valhammer, a informat la conferinta de presa tinuta azi, ca in perioada imediat-urmatoare, municipalitatea va lua in considerare certificatul corona, ca o posibila masura.

– Inainte am avut, de mai multe ori, experienta de a a face doi pasi inainte si apoi un mic pas, sigur, inapoi. Chiar daca a trebuit sa facem un pas inapoi, ne-am indreptat, incet-incet, spre o viata de zi aproape de normal, a spus Valhammer.

Bergensavisen
Roger Valhammer, presedintele consiliului municipal din Bergen

In acelasi timp se introduc noi masuri in cel mai mare oras al regiunii Vestlandet:

  • Impunerea folosirii mastii de protectie in mijloacele de transport in comun.
  • impunerea folosirii mastii de protectie in magazine si centre comerciale.
  • impunerea inregistrarii clientilor in localuri de servire

– Aceste masuri au fost introduse intr-un regulament, deci vor trebui respectate, a spus consilierul municipal in materie de sanatate, Beate Husa. Ea spune ca populatia orasului Bergen va trebui sa aiba masca de protectie cu sine tot timpul.

Obligativitatea mastii este valabila atunci cand distanta de 1 metru nu poate fi respectata. Treceri scurte pe langa alte persoane la sub un metru distanta sunt permise.

Noi masuri: Consilierul municipal Beate Husa.

– In plus te rugam sa respecti inca cateva recomandari clare, continua ea:

  • municipalitatea recomanda cu tarie utilizarea mastii de protectie in toate spatiile publice inchise
  • municipalitatea recomanda reducerea numarului de contacti

Ea subliniaza in acelasi timp ca municipalitatea nu cere populatiei sa anuleze activitati, sa nu mai faca vizite, sa nu mai mearga la restaurant sau alte activitati pe care si le-a dorit de mult sa le faca.

– Te rugam doar sa fii mai atent si precaut decat ai fost de la redeschiderea societatii pana acum, si sa respecti cateva masuri simple de preventie, a continuat consilierul.

Este in continuare sigur sa traiesti o viata normala, sa iti faci cumparaturile de craciun si sa mergi la petrecerea de craciun, precum si alte activitati atata vreme cat respecti aceste masuri preventive, spune consilierul Husa in timpul conferintei de presa.

– Municipalitatea va tine petrecerea de craciun pentru angajatii sai, asa cum este programata si nu a fost introdusa vreo reglementare generala privind aceste manifestari. Noi dorim ca viata de afaceri sa poata continua sa fie activa, astfel incat oamenii sa nu fie trimisi in somaj tehnic, spune ea si subliniaza:

– Fa ceea ce ai planuit, in ce priveste activitatile, dar respecta reglementarile de preventie si recomandarile.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu