Media Știri

CORONA: 309 de cazuri in Norvegia, 63 de cazuri in Oslo – focare de infectie in Jæren si Skien

Scris de Daniel Solheim
Norvegia

Duminica au fost inregistrate 309 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in Norvegia. Asta inseamna cu 102 de cazuri mai putin decat media ultimelor sapte zile, care era la 411.

Duminica trecuta au fost inregistrate 210 cazuri de infectie.

Vineri au fost inregistrate 407 cazuri noi de infectie in Norvegia, in timp ce sambata au fost inregistrate 316 cazuri.

Pana acum au fost inregistrate 166.443 de cazuri de infectie in Norvegia. De la inceputul pandemiei au fost inregistrate 767 de decese care pot fi puse in legatura cu virusul Corona.

In ce priveste persoanele internate din cauza covid-19, situatia este urmatoarea:

  • persoane internate: 110
    • la terapie intensiva: 45
    • cuplate la respirator: 27

Trendul numarului de infectii inregistrate in Norvegia este aplatizat, conform statisticii VG.

Situatia Corona in Norvegia in momentul de fata.
Foto: Print-screen https://www.vg.no/spesial/corona/
Oslo

Duminica au fost inregistrate 63 de cazuri noi de infectii cu virusul Corona in Oslo, conform statisticii municipalitatii. Asta inseamna cu 42 de cazuri mai putin decat media ultimelor sapte zile care era la 105 de cazuri inregistrate.

Trendul de numarului de infectii inregistrate in Oslo este acum in scadere, conform statisticii VG.

Vineri au fost inregistrate 75 de cazuri noi de infectie in capitala, in timp ce sambata au fost inregistrate 70.

SKIEN – PORSGRUNN

In ultima zi au fost depistate 64 de cazuri noi de infectie cu virusul Corona in municipalitatile Porsgrunn si Skien, arata cifrele furnizate de FHI.

Guvernul a decis introducerea masurilor de prevenire a infectiilor la nivelul B (nivel ridicat de masuri) in urmatoarele municipalitati:

  • Bamble
  • Porsgrunn
  • Skien

– Daca municipalitatile nu reusesc sa introduca rapid masuri locale coordinate, se va lua in considerare introducerea masurilor la nivel A, nivelul cel mai sever de masuri, a consemnat Guvernul intr-un comunicat de presa.

JÆREN

In total, 115 absolventi de liceu (russ) au fost depistati pozitiv cu virusul corona in focarul de infectie de la Jæren in Rogaland, informeaza medicul municipal Hans Petter Torvik din Sandnes, fata de VG luni dimineata. Sambata, cifra de infectii in randul absolventilor de liceu era de 95.

Pe langa aceasta, 16 contacti apropiati, inclusiv frati, parinti si soferi (ai autobuzelor pentru absolventi – russebuss) au fost infectati in acelasi in acelasi focar.

Primele infectii au fost depistate acum o saptamana, cand un intre 1000 si 2000 de absolventi de liceu au traversat limitele municipalitatilor cu autobuze proprii si microbuze, pentru a petrece in diferite locuri de intalnire ale absolventilor (russetreff). Cea mai mare parte din infectii s-a petrecut prin vizitarea diverselor autobuze.

– Sarbatoarea (Russ) este amanata pana in 15. mai. Peste 1000 de persoane au fost trimise in carantina de infectie, dar numarul acestora se reduce in fiecare zi. Inca sunt multe sute de absolventi in carantina, dar nu am o cifra exacta pentru la nivel de regiune. In tota, 10 municipalitati sunt implicate in acest focar de infectii, daca socotim si contactii apropiati. Persoanele in carantina au inceput sa faca ieri teste pentru a putea iesi din regimul de carantina, a adaugat Torvik.

DRAMMEN

Drammen a inregistrat patru noi cazuri de infectie cu virusul corona in ultima zi, informeaza municipalitatea intr-un comunicat de presa. Parcursul infectiei este cunoscut pentru toate cazurile.

Unul din acestea afecteaza gradinita Espira Kniveåsen, unde atat copiii cat si angajatii sunt trimisi in carantina in urma depistarii acestui caz.

– Trei zile la rand cu cifre de infectie reduse este un lucru bun. Dar suntem obisnuiti cu faptul ca numarul de infectii depistat in weekend-uri este mai mic, fara ca sa ne spuna ceva legat de presiunea de diseminare virala. Toate cazurile de infectie de azi au un parcurs cunoscut al infectiei si asta este foarte bine. Un parcurs cunoscut al infectiei face mai simpla destructurarea lanturilor de infectie, spune medicul sef pentru preventia infectiilor, Einar Sagberg.

Sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu