Media Știri

CORONA: 329 cazuri in Norvegia, 107 cazuri in Oslo, actualizari alte zone

Scris de Daniel Solheim

Norvegia:

In Norvegia au fost inregistrate sambate 329 de cazuri noi de infectie cu virusul Corona. Asta inseamna cu 147 de cazuri mai putin decat media ultimelor sapte zile, care era la 476

Oslo:

Samtata au fost inregistrate 107 noi cazuri de infectie cu virusul Corona in Oslo, conform cifrelor furnizate de municipalitate. Asta inseamna cu 35 de cazuri mai putin decat media ultimelor sapte zile, care era la 142.

Vineri au fost inregistrate 143 de cazuri iar joi 123.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/107-nye-registrerte-smittetilfeller-i-oslo.ROplxr2El?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row22_pos1

Tønsberg:

Primarul municipiului Tønsberg, Anne Rygh Pedersen, a intrat in carantina, mentioneaza municipalitatea Tønsberg pe pagina de internet a municipalitatii.

Fostul secretar de stat a fost in contact apropiat cu o persoana depistata cu virusul corona, informeaza municipalitatea.

– Am mai fost in carantina si inainte, deci nu e o problema. Aceasta situatie este o noua reamintire ca pandemia Corona nu a trecut inca. Aveti grija unii de altii si mentineti distanta, spune Rygh Pedersen, pe site-ul municipalitatii.

Pedersen va fi testata pentru virusul corona duminica. Perioada de carantina va dura pana la 1. mai, mai informeaza municipalitatea.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/ordfoereren-i-toensberg-i-karantene.y8oig0hti

Indre Østfold:

Focar de infectie in zona Indre Østfold – o intreaga scoala va fi testata.

Sambata au fost depistate 23 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in municipalitatea Indre Østfold. Mai multe din cazurile de infectie sunt legate de scoli, informeaza municipalitatea .

Ca urmare a focarelor de infectie, municipalitatea a ales sa testeze toti elevii de la scoala Korsgård.

Elevii, impreuna cu membrii gospodariilor lor sunt plasati in carantina de asteptare pana la rezultatul testului. Invatamantul se va desfasura la domiciliu saptamana viitoare, informeaza municipalitatea.

– In total este vorba de 506 persoane. Vor fi instiintati in aceasta seara toti, a spus ofiterul de presa din Indre Østfold, Mimi Kopperud Slevigen in dialog cu NRK sambata.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/smitteutbrudd-i-indre-oestfold-skal-teste-en-hel-skole.BllIQ62le

Lindesnes:

Focarul de infectie de la Lindesnes: Mai multe sute de persoane testate – 11 cazuri depistate

Sambata a fost anuntat faptul ca municipalitatea Lindesnes va testa 9 la suta din populatia municipalitatii dupa aparitia unui focar de infectie la Centrul de ingrijire pentru varstnici din Mandal.

Duminica au sosit primele rezultate. Din mai multe sute de teste efectuate, 11 persoane au fost testate pozitiv cu virusul corona, anunta municipalitatea pe site-ul propriu.

In total, in municipalitatea din zona Sørlandet, vor fi testati 2000 de locuitori. Acestia sunt plasati in carantina pentru 10 zile sau pana la un rezultat negativ al testului, mai mentioneaza municipalitatea.

Sase din persoanele infectate sunt angajati ai centrului pentru varstnici impreuna cu un rezident si un contact apropiat al centrului. Ultimele trei persoane sunt contacti apropiati ai altor persoane infectate anterior, informeaza municipalitatea.

Municipalitatea va continua activitatea de urmarire a infectiei in zilele care urmeaza.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/smitteutbruddet-i-lindesnes-flere-hundre-testet-11-smittetilfeller.Qp7WuXrzP

IN LUME:

AFP: Un miliard de doze de vaccin au fost inoculate la nivel mondial.

La nivel mondial au fost inoculate un miliard de doze cu vaccinuri anti-corona, conform statisticii efectuate de biroul de presa AFP.

Peste jumatate, adica 58 la suta, au fost inoculate in trei tari: SUA cu 225,6 milioane de persoane vaccinate, China cu 216,1 milioande si India cu 138,4 milioane.

Pentru a putea urmari statistica de vaccinare atat in Norvegia cat si in lume, puteti accesa statistica VG aici: https://www.vg.no/spesial/corona/vaksinering/verden/

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu