Media Știri

Corona: 480 cazuri in Norvegia, 143 cazuri in Oslo – Focar de infectie Lindesnes

Scris de Daniel Solheim

Norvegia:

Vineri au fost inregistrate 480 de cazuri noi de infectie cu virusul Corona in Norvegia. Cifra este identica cu media ultimelor sapte zile.

Miercuri au fost inregistrate 550 de cazuri noi, iar joi au fost inregistrate 440 de cazuri. Vineri, in urma cu o saptamana, au fost inregistrate 503 cazuri de infectie.

Trendul cazurilor de infectie inregistrate la nivel national este in scadere, conform statisticii VG, in timp ce in 24 de municipalitati este inregistrat un trend in crestere.

Numarul total de persoane confirmate a fi infectate in Norvegia este de 110.061 iar numarul persoanelor decedate, depistate cu virusul Corona, este de 736.

Oslo:

Vineri au fost inregistrate 143 de cazuri noi de infectie cu virusul Corona in Oslo, conform cifrelor furnizate de municipalitate. Asta inseamna cu 3 cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile, care era la 140.

Trendul cazurilor de infectie inregistrate in Oslo este in scadere, conform statisticii VG.

Miercuri au fost inregistrate 141 de cazuri de infectie in Oslo, in timp ce joi au fost inregistrate 123.

Lindesnes:

Vineri au fost inregistrate 20 de cazuri noi de infectie in municipalitatea Lindesnes, arata statistica municipalitatii. Noua dintre persoanele infectate sunt rezidenti ai unui centru de ingrijire pentru varstnici din Mandal, mentioneaza municipalitatea intr-un comunicat de presa. Sase din persoanele infectate au completat vaccinarea iar trei dintre cei infectati primisera prima doza de vaccin.

Toti rezidentii centrului de ingrijire vor fi testati din nou duminica, mai mentioneaza municipalitatea.

In plus, sase persoane depistate pozitiv au legatura cu gradinita Skinsnesheia, iar patru persoane au legatura cu gradinita Saniteten.

Pentru toate cazurile depistate, sursa de infectie este cunoscuta.

Municipalitatea a avut un trend al infectiilor inregistrate in crestere din 19. april incoace si au fost inregistrate 69 de cazuri de infectie in ultimele 14 zile.

Conform publicatiei Lindesnes Avis, 2000 de persoane din cei 23.000 de locuitori ai municipalitatii sunt trimisi in carantina sau carantina de asteptare (pentru a fi testati).

– Este una din cele mai dificile situatii pe care le-am avut de-a lungul intregii pandemii. Cel mai important este ca oamenii sa limiteze contactul social. Avem experienta cu faptul ca locuitorii municipalitatii au fost receptivi la recomandarile clare, de aceea suntem foarte concisi acum, spune primarul Rven Tronstad Sagebakken.

surse VG:

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/480-nye-registrerte-smittetilfeller.oGglbfDfX

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/143-nye-smittetilfeller-i-oslo.4Jp3TkzDD

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/20-nye-smittede-i-lindesnes-ni-av-dem-er-sykehjemsbeboere.x-KOpR2Ip?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row5_pos1

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu