Media Știri

CORONA: 550 de cazuri noi in Norvegia, 141 in Oslo, 6 in Ålesund, 11 in Indre Østfold

Scris de Daniel Solheim
NORVEGIA:

Luni au fost inregistrate 550 de cazuri noi de infectie cu virusul Corona in Norvegia. Asta inseamna cu 107 cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile, care era la 443.

Duminica au fost inregistrate 222 de cazuri in timp ce sambata au fost inregistrate 329.

In momentul de fata sunt internate 208 de persoane bolnave cu covid-19 in Norvegia si au fost inregistrate 736 de decese.

Pana in data de 26. aprilie au fost inoculate 1 217 295 de persoane cu prima doza de vaccin, in timp ce 308 426 persoane au primit si rapelul.

Graficul dozelor de vaccin administrate pana ieri, 26.04.2021.

Iata aici si graficul de vaccinare in functie de categorii de varsta, bara neagra marcheaza momentul in care tuturor persoanelor dintr-o categorie de varsta li se ofera prima doza de vaccin:

OSLO:

Luni au fost inregistrate 141 de cazuri noi de infectie in Oslo, conform statisticii furnizate de municipalitate. Asta inseamna cu 11 cazurii mai multe decat media ultimelor sapte zile, care era la 130.

Duminica au fost inregistrate 51 de cazuri in capitala in timp ce sambata au fost 107.

MANDAL:

O lucratoare in sanatate de la Centrul de ingrijire a varstnicilor din Mandal, a decedat in 26 aprilie. Ea a inceput sa aiba simptome in data de 17 aprilie si a fost testata pozitiv cu virusul corona o saptamana mai tarziu, anunta municipalitatea Lindesnes intru-un comunicat de presa.

– Am primit aceasta veste cu mare durere. Suntem alaturi de familia indurerata si simtim impreuna cu ei. Noi suntem o municipalitate mica si o asemenea situatie ne afecteaza pe toti, a spus primarul Even Tronstad Sagebakken.

Angajatii centrului de ingrijire sunt informati despre deces.

ÅLESUND:

Municipalitatea Ålesund a anuntat 6 cazuri noi de infectie cu virusul Corona, luni seara, in 26. aprilie.

– Cinci cazuri noi sunt contacti apropiati ai unei infectii anterior cunoscute. Un caz este legat de calatoria din strainatate. Persoana respectiva a fost in carantina la de cand s-a intors in Norvegia, a mentionat medicul municipal Jessica Herje Eik intr-un comunicat de presa.

Gradinita Rabbevågen este inchisa datorita unui angajat depistat pozitiv. Angajatii si o grupa a gradinitei au fost pusi in carantina.

INDRE ØSTFOLD:

Luni au fost inregistrate 11 cazuri noi de infectie in Indre Østfold. 10 din acestea sunt contacti apropiate ai unor cazuri de infectie anterioare, in timp ce pentru o persoana nu se cunoaste parcursul infectiei.

In urma unui focar de infectie depistat la scoala Korsgård, municipalitate a decis testarea tuturor elevilor si a cadrelor didactice precum si a copiilor si angajatilor de la gradinitele Trippestadlia si Eid.

Acum, trei elevi si sase contacti apropiati cu legatura la scoala Korsgård au fost depistati pozitiv cu corona. O alta clasa (clasa a IV-a) este afectata de infectie. In acelasi timp, 59 de elevi si 4 cadre didactice sunt definiti ca fiind contacti apropiati si vor fi testati din nou, informeaza municipalitatea.

In total, 33 de persoane cu legaturi la focarul de infectie de la scoala Korsgård au testat pozitiv cu corona.

Elevii scolii Korsgård vor avea invatamant la domiciliu toata saptamana 17.

HOLMESTRAND:

In municipalitatea Holmestrand au fost depistate 8 cazuri noi de corona in ultima zi, iar in total sunt trimise in izolare 41 de persoane.

Municipalitatea anunta intr-un comunicat de presa ca diseminarea virala este in crestere in Holmestrand in ultimele zile, in special in legatura cu scolile si mai ales la scoala Haga.

– Indemnam toti elevii si angajatii de la scoala Haga sa se testeze, a spus adjunctul medicului municipal, Andreas Thunes. Municipalitatea extinde capacitatea de testare la statia de testare covid-19 din Holmestrand pana la orele 18.00 azi.

Medicul municipal a decis ca invatamantul primar si liceal din Holmestrant sa treaca la nivelul rosu de masuri de preventie cu incepere de marti, 27 aprilie pana vineri, 7 mai.

Toate scolile si SFO-urile vor fi inchise marti, 27 aprilie pentru a organiza trecerea la nivelul rosu.

Parintii vor primi informatii in mod direct de la scoli.

– Intelegem ca situatia poate crea probleme de logistica, dar masura este necesara pentru limitarea exitendirii situatiei diseminarii virale aparute acum, spune Thunes.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu