Media Știri

Corona Flash-News – NRK- 23.11.2021

Scris de Daniel Solheim
00:20 2391 de noi infectari cu virusul corona in Norvegia

Ieri au fost inregistrarea 2391 de noi infectari cu virusul corona in Norvegia.

Asta inseamna cu 630 mai multe decat in aceeasi zi, cu o saptamana in urma.

Luni, 229 de pacienti corona erau internati in spital, cu sapte mai multi decat in weekend.

02:15 SUA recomanda evitarea calatoriilor spre Danemarca

SUA recomanda cetatenilor sau sa evite calatoriile in Danemarca si Germania datorita numarului mari de infectari din cele doua tari.

Ministerul american de externe a ajustat nivelul de risc pentru covid-19 in cele doua tari la nivlul 4, ceea ce inseamna cel mai ridicat nivel de risc.

05:16 627 de noi infectari cu virusul corona in Oslo

Ieri au fost inregistrate 627 de noi infectari cu virusul corona in Oslo. Asta inseamna cu 200 mai multe decat in aceeasi zi cu o saptamana in urma si cu 281 mai mule decat duminica.

In ultimele doua saptamani, in Oslo au fost inregistrate, in medie, cate 375 de infectari cu virusul corona pe zi.

07:28 Israelul vaccineaza copii de la cinci ani in sus

Copiii cu varste intre 5 si 11 ani au inceput sa primeasca oferta vaccinului corona in Israel, ca una din putinele tari din lume.

Israelul incearca sa opreasca un nou val de infectii. Aproximtativ jumatate din noile cazuri de infectare din Israel sunt inregistrate printre copiii sub 11 ani, conform prim-ministrului.

08:40 Nivel record al infectarilor corona in Germania

In ultmele sapte zile, in Germania au fost inregistrate 399,8 de noi infectari cu virusul corona la 100.000 de locuitori.

Ieri au fost inregistrate 309 decese cu covid-19 in Germania, si acest aspect constituind o puternica crestere fata de saptamana trecuta

10:07 Helse Bergen trece la scenariu galben

Spitalele Haraldsplass si Haukeland trec la scenariu galben. Aceasta decizie a fost luata marti intr-o sedinta. Este stare de alerta corona, multi copii infectati cu virus RS si un flux intens de pacienti cu alte probleme de sanatate care face necesara trecerea la scenariul galben.

– Combinatia cu angajati bolnavi si angajati cu copii bolnavi face ca sa analizam serios situatia si sa trecem la scenariul galben, spune directorul spitalului Haraldsplass Diakonale Sykehus, Kjerstin Fyllingen.

10:56 Tryg recomanda evitarea comandarilor calatoriilor in strainatate

Avand in vedere cresterea numarului de infectari corona in Europa, compania de asigurare Tryg roaga populatia sa astepte cu comenzile pentru calatorii. Compania spune ca acestea pot fi anulate datorita masurilor corona.

– Pandemia corona din Euorpa se inrautateste de la o zi la alta. Ramai acasa pana scade numarul de infectari, spune Ole Irgens de la Tryg.

– Cei care isi asuma riscul de a iesi din Norvegia in acest moment, pot risca sa li se anuleze calatoria sau sa fie foarte limitati daotirta masurilor corona la destinatei. Noi recomandam ca sa nu faci planuri de calatorie in strainatate in acest moment, dar sa astepti pana pandemia este in regres.

Seful in materie de comunicare subliniaza ca asigurarea de calatorie nu acopera cheltuieli in legatura cu masuri nationale in vederea pandemiei, cum a fost, de exemplu, cazul Austriei, care a introdus luni masuri nationale restrictive.

13:24 OMS se teme ca vor fi 700.000 de decese corona

OMS se teme ca Europa va inregistra 700.000 de decese corona pana in martie, relateaza agentia de presa AFP.

OMS arat ca studiile de cercetare dau de inteles ca protectia vaccinurilor impotriva infectarii si a bolii este slabita si recomanda grupelor de risc sa primeasca o doza de improspatare.

Este vorba de persoanele imuno-compromise, persoane cu varsta peste 60 de ani si angajatii din sistemul de sanatate.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu