Media Sănătate Știri

De azi intra in vigoare regulile noi de intrare in Norvegia – Certificatul Corona

Scris de Daniel Solheim

De la ora 15 esti scutit de carantina (la intrare in Norvegia) daca ai pasaport corona norvegian. Acestea sunt regulile:

(vezi si articolul de ieri publicat pe Portalul Romanesc din Norvegia)

La ora 15.00 vor intra in vigoare modificarile reglementarilor de intrare (in vederea carantinei).

– Persoanele care la prezentarea certificatului corona pot face dovada ca sunt imunizate (vaccinate cu ambele doze in Norvegia – nota trad.) sau au avut covid-19 in ultimele sase luni, nu vor trebui sa stea in carantina de intrare cu incepere de vineri, 11.06.2021, orele 15.00, a anuntat guvernul intr-un comunicat de presa.

Cei care detin pasaportul corona nu trebuie sa prezinte nici certificat pentru testul negativ.

Deocamdata doar certificatul corona norvegian este valabil la granita.

Certificatul corona sau asa-numitul Pasaport corona, are doua pagini. O pagina de control (pentru Norvegia) si o pagina extinsa de control, care trebuie prezentata la granita.
Ilustratie: Directia de Sanatate

– Persoanele imunizate si persoanele care au fost bolnave cu covid-19 in ultimele sase luni nu trebuie sa prezinte certificat al testului negativ corona efectuat in ultimele 24 de ore inainte de a ajunge in Norvegia, dar vor trebui sa se testeze la granita, mai mentioneaza guvernul.

Testul poate fi impus

Regula generala este ca toate persoanele care traverseaza granita trebuie sa fie testate, dar daca pot aparea probleme cu capacitatea de testare, se va putea impune persoanelor care trec granita ca acestea sa se testeze dupa aceea.

– In cazul problemelor cu capacitatea de testare exista o posibilitate pentru autoritatile de la granita de a decide ca persoanele care sunt imunizate sau au avut covid-19 si pot face dovada acestui lucru (prin certificatul corona norvegian – nota trad.), sa nu fie testate la granita, dar sa fie obligate sa faca un test in decurs de doua zile dupa sosirea in Norvegia, scrie guvernul in comunicatul de presa.

Guvernul subliniaza ca, in continuare, recomanda evitarea calatoriilor in strainatate si ca incepand de azi vor apare aglomeratii la punctele de trecere ale frontierei.

Directia de Sanatate scrie intr-un comunicat de presa ca la controlul de frontiera se va prezenta pagina extinsa de control.

Pentru control la intrarea in Norvegia, apasa pe butonul „Utvidet controllside” – pagina de control extinsa. Aceasta pagina va trebui sa o prezinti politiei la trecerea frontierei, scrie Directia de sanatate.

Astfel politia va putea scana codul QR de pe aceasta pagina.

In scaner, ofiterul care efectueaza controlul va putea citi informatia daca certificatul corona este valid sau nu. Valid inseamna doar ca informatia din codul QR este corecta, nu si daca vei sta sau nu in carantina de intrare, mai mentioneaza Directia de Sanatate.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu