Media Sănătate Știri

Directia de Sanatate si FHI sunt ingrijorate de faptul ca varianta indiana a virusului amentinta planul de redeschidere a societatii norvegiene

Scris de Daniel Solheim

Varianta indiana a virusului ingrijoreaza specialistii de la Directia de Sanatate si FHI. Acest lucru reiese dintr-o solicitare din partea ministerului sanatatii la care cele doua institutii au raspuns in legatura cu necesitatea de a implementa masuri de control sporite la intrarea in Norvegia, datorita situatiei din India.

„In momentul de fata poate fi vorba de necesitatea unor masuri mai masive pentru a incetini diseminarea variantei indiene, decat masurile luate in legatura cu varianta britanica. In cazul in care varianta indiana ajunge sa se raspandeasca in Norvegia poate fi foarte dificil de a efectua planul de redeschidere asa cum a fost pregatit” au comunicat institutiile de sanatate in documentul trimis ministerului sanatatii.

Guernul a decis vineri extinderea cerintelor in ce priveste carantina hoteliera, asa inca aceasta sa fie valabila pentru toti calatorii, din toate tarile care vin din afara spatiului Schengen/SEE.

Publicatia Bergens Tidende a fost prima care a publicat stirea.

Sursa: VG.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu