Media Știri UDI

EXCEPTII DE LA RESTRICTIILE DE INTRARE – se introduc relaxari ale restrictiilor privitoare la cerintele pentru documentele strainilor care au D-nummer.

Scris de Daniel Solheim

Comunicat de presa – Ministerul de Justitie din Norvegia | 12.05.2021

Cu incepere de la data de 21 mai 2021 se modifica cerintele legate de documentatia care este necesara pentru a demonstra ca o persoana este domiciliata in Norvegia si ca drept urmare are dreptul de a intra in Norvegia.

Guvernul a hotarat ca sa se faca relaxari in ce priveste conditiile de documentatie legate de strainii care sunt domiciliati in Norvegia si care au dreptul sa intre in tara.

Asta inseamna ca nu va mai exista cerinta ca strainii sa fie inregistrati ca domiciliati in Norvegia (sa aiba numar personal norvegian) in conformitate cu Regulamentul restrictiilor de intrare in Norvegia.

Strainii care nu au numar personal norvegian (adica cei care au D-nummer) vor trebui sa prezinte alte documente care sa faca dovada ca locuiesc in Norvegia.

Asta inseamna ca vor prezenta documentatie ca au resedinta in Norvegia (detin imobil, inchiriaza) si trebuie, de asemenea, sa poata dovedi ca se intorc in Norvegia dupa o calatorie in strainatate / sedere temporara in strainatate.

– Noi am decis ajustarea reglementarilor de intrare in Norvegia pentru strainii care au domiciliu aici. Ministerul lucreaza acum cu criterii noi si va da indrumari suplimentare inainte ca aceste modificari sa intre in vigoare, in data de 21 mai, spune ministrul justitiei, Monica Mæland.

Pana aici comunicatul Ministerului Justitiei.

Ce inseamna acest comunicat?

Guvernul acorda, cu incepere de la 21. mai, posibilitatea de a intra in Norvegia si persoanelor care detin D-number (numar personal temporar).

In perioada imediat-urmatoare, inainte de 21. mai, guvernul va veni cu precizari ale criteriilor, adica ce fel de documente vor trebui prezentate la intrare in Norvegia, de catre persoanele care au D-nummer si vor dori sa intre.

sursa: site-ul guvernului, Ministerul de Justitie din Norvegia.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu