Media Sănătate Știri

FHI: 259 persoane cu vaccinare completa infectate

Scris de Daniel Solheim

In ultimele doua saptmani a fost depistat covid-19 in 259 de cazuri la persoane cu vaccinare completa. Vaccinarea este considerata completa incepand din ziua a saptea dupa rapel. Acest lucru este consemnat in raportul saptmamanal al FHI publicat miercuri.

3659 de persoane au fost, in total, infectate cu covid-19 in saptamanile 29 si 30.

– Procentul de persoane vaccinate complet din totalul de cazuri de infectie depitstate in ultimele doua saptamni este, drept urmare, de 7,1%. Acest procentaj va putea creste pe parcurs datorita faptului ca o parte tot mai mare din populatie devide vaccinata complet, scrie FHI.

Prevalenta internarilor in spital, a internarilor la sectii de terapie intensiva si a deceselor este, in continuare, scazuta, lucru despre care se crede ca s-ar datora faptului ca vaccinarea protejeaza persoanele varstnice si alte persoane cu risc ridicat de dezvoltare a unor forme grave ale bolii, scrie FHI.

– O parte din cei care se afla in grupele de risc pentru a dezvolta forme grave de covid-19 si care acum sunt vaccinati complet, vor putea, in continuare, sa se imbolnaveasca in cazul in care vor fi infectati. Acest lucru este valabil pentru varstnici si persoane in alte grupe de risk, scrie FHI.

Acestia vor avea, insa, un risc redus pentru dezvoltarea formelor grave de boala decat cei care nu sunt vaccinati. In principiu, acestia vor avea o forma mai putin grava a bolii in cazul in care vor fi infectati.

– Faptul ca si unele persoane vaccinate pot avea covid-19 si pot disemina infectia mai departe este un argument in favoarea vaccinarii, nu impotriva ei, scrie FHI.

sursa: db.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu