Media Sănătate Știri

FHI: Norvegia mai primeste 1,2 milioane de doze din vaccinul Pfizer

Scris de Daniel Solheim

In acelasi timp in care vaccinurile AstraZeneca si Johnson & Johnson sunt oprite, Norvegia primeste si mai multe doze de la Pfizer.

Luni a fost facut cunoscut faptul ca UE a incheiat cu Pfizer un contract de livrare suplimentar pentru inca 100 milioande de doze de vaccin pentru 2021.

Ca urmare a acestui contract, Norvegia va primi 1,185 milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer, informeaza FHI.

FHI subliniaza faptul ca este posibil ca unele din doze sa fie deja incluse in majorarea deja anuntata pentru al doilea semestru.

Noul contract a fost incheita ca urmare a faptului ca Comisia UE a ales sa se foloseasca de optiunea de achizitie a inca 100 milioane de doze de vaccin, in conformitate cu acordul semnat in 17. februarie anul acesta, a consemnat Pfizer intr-un comunicat de presa.

– Avem intentia de a livra in total 600 milioane de doze in UE anul acesta, care vor acoperi doua treimi din intreaga populatie din EU. Este vorba de cel mai mare contract de livrare pentru Comirnaty (vaccinul corona) pe care l-am inchieat global, a afirmat managerul comercial Sean Marett de la BioNtech.

Saptamana trecuta fusese anuntata stirea ca Pfizer/BioNtech urmeaza sa livreze 50 milioane de doze in UE mai repede decat era planificat. Compania anunta prin aceasta ca va livra 250 milioande de doze catre UE in al doilea semestru, ceea ce inseamna o crestere de patru ori mai mare fata de cantitatea convenita in primul semestru.

sursa: TV2 https://www.tv2.no/nyheter/13951911/

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu