Media Știri

FHI: Numarul internarilor pacientilor cu corona este in crestere

Scris de Daniel Solheim

FHI considera ca, pana acum, capacitatea spitalelor nu este amenintata si subliniaza ca masuri incisive sunt mai putin de actualitate datorita gradului de vaccinare.

HFI a publicat azi raportul saptamanal, in care analizeaza datele si trendurile. In raport, FHI arata ca numarul de internari a crescut.

– Deocamdata au fost raportate 75 de internari noi in spital cu cauza principala covid-19 in saptamana 42, dupa ce in saptamana 41 au fost raportate 61 iar in saptamana 40, 56 de spitalizari.

FHI subliniaza faptul ca:

– Numarul de internari este acum in crestere, dar in continuare la un nivel mic comparat cu perioade anterioare cu incidenta mare, iar capacitatea spitalelor nu este amenintata, sustine FHI.

Mai jos poti vedea cum a crescut numarul de persoane internate – comparat cu valurile anterioare – cu populatie nevaccinata:

internari pacienti corona / aici 6. aprilie 2021 / 296 de pacienti spitalizati, 91 la ATI, 59 la respirator
Internari pacienti corona / aici data de 27. octombrie 2021 / 101 pacienti spitalizati, 30 la intensiv, 16 la respirator

Noul ministru al sanatatii a anuntat miercuri ca este posibila implementarea unor masuri nationale.

– A existat aceasta posibilitate tot timpul Dar este vorba, in primul rand la nivel local, unde ne concentram la eventuale masuri, a spus sefa de departament la FHI, Line Vold, in dialog cu VG.

– Stim ca avand o populatie cu un grad de vaccinare atat de ridicat precum in Norvegia, masurile incisive sunt mai putin actuale. Este nevoie de mai putin pentru a intoarce o dezvoltare negativa acum cand avem o acoperire atat de mare cu vaccin, evidentiaza sefa FHI.

Pentru 66 din persoanele internate saptamana trecuta, FHI cunoaste statutul de vaccinare. 38 % erau nevaccinate iar 56 % erau cu vaccinare completa. In acelasi timp FHI subliniaza:

– Stim ca procentajul persoanelor infectate, care dezvolta forme grave de boala si care trebuie sa fie internate in spital, este mult mai mic acum cand persoanele in varsta si persoanele din grupele de risc au o acoperire mare cu vaccin. Asta face ca procentul celor care au nevoie de ingrijire in spital, dintre cei care sunt infectati din populatie in general, sa fie scazut, spune Vold.

Varsta mediana printre cele 288 de persoane cu vaccinare completa care au fost internate cu cauza principala covid-19 pana acum, este de 77 de ani. Iar 76 la suta din acesti pacienti apartineau unor grupe de risc.

– Numarul pacientilor noi pe saptamana, care au vaccinare completa, a crescut, asa cum ne-am asteptat in ultimele saptamani, in conformitate cu cresterea gradului de vaccinare, dar incidenta noilor internari printre persoanele cu vaccinare completa a ramas relativ stabila in ultimele saptamani, subliniaza FHI.

Si numarul infectarilor a crescut. De la saptamana 41 la saptamana 42 a fost o crestere de 54 %, dar FHI indeamna la precautie in ce priveste interpretarea si compararea cifrelor de infectie in acest moment:

– Suntem foarte preocupati sa urmarim internarile mai indeaproape acum decat insasi numarul de infectati, si asta pentru ca am modificat testare, deci este dificil sa faci comparatii intre datele de acum si cifrele de infectare anterioare, subliniaza Vold, de la FHI.

Mai jos poti vedea care judete au inregistrat cea mai mare incidenta in acest moment:

Graficul arata incidenta la 14 zile la 100.000 de locuitori

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu