Media Sănătate Știri

Focar de infectie pe un santier – 200 de angajati sunt testati

Scris de Daniel Solheim

A fost depistat un focar de infectie la un santier din Lillestrøm. Pana acum, 10 persoane au fost depistate a fi infectate cu covid-19.

Acest lucru este confirmat de Jørgen Vik, primarul municipalitatii Lillestrøm, fata de publicatia Romerikes Blad, miercuri seara.

– Deocamdata 10 persoane care lucreaza pe santier au fost testate pozitiv, spune Vik.

Joi, 200 de persoane vor fi testate in masa.

– Avem o perspectiva asupra situatiei iar medicul municipal a luat masurile care sunt necesare pentru a aduce focarul de infectie sub control, spune Vik.

Intr-o versiune anterioara a articolului a fost scris ca santierul a fost inchis. Acest lucru nu este confirmat de Steinar Moritsgård, sef de proiect pentru HENT AS, care se ocupa de proiectul de constructii. El mai spune ca angajatii sunt testati tot timpul, tocmai pentru a descoperi cazurile de infectie.

Rutine noi, severe

Rata de incidenta in municipalitatea Lillestrøm a fost in scadere in ultimele doua saptamani, dar Lillestrøm este in continuare una din municipalitatile din tara cu diseminare virala mare, informeaza primarul Vik.

Marti, publicatia Romerikes Blad consemna ca municipalitatea doreste, printre altele, paza si runde de control in fiecare ora pe santiere.

– Au fost descoperite mai multe focare de infectie la santiere de constructii atat in municipalitatea Lillestrøm cat si in regiune. Pe langa aceasta, urmarirea infectiilor in cazul focarelor de infectie de pe santiere s-a dovedit a fi anevoioasa pentru ca sunt multe companii implicate pe acelasi santier si nimeni nu are o privire de ansamblu, scria directorul municipal Trine Myrvold Wikstrøm in recomandarea care a fost adoptata in consiliul municipal miercuri.

Noua regelmentare pentru santiere intra are efect imediat si ramane valabila in continuare. Pe langa paza si runde de control, reglementarile vor contine si recomandarile in vigoare ale Uniunii nationale pentru Industria de Constructii (BNL) comform standardului pentru aceasta ramura in legatura cu prevenirea infectiilor, standard ce va fi aplicat pe santiere:

  • un reprezentant al angajatorului va fi prezent pe santier atunci cand sunt prezente mai mult de cinci persoane
  • numarul persoanelor prezente pe santier va fi limitat la numarul strict necesar pentru mentinerea activitatii
  • angajatorul este responsabil pentru ca sa fie posibila mentinerea distantei de 2 metri pe tot perimetrul santierului
  • angajatorul este responsabil pentru a se face liste cu toti cei care au fost prezenti pe santier – cu listarea datei si orelor.

sursa: https://www.rb.no/smitteutbrudd-pa-byggeplass-massetester-200-ansatte/s/5-43-1557025?access=granted

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu