Media Sănătate Știri

Focarul de infectie din Grimstad: Neplacut si infricosator

Scris de Daniel Solheim

Cozile la testare in Grimstad sunt lungi, acum cand orasul trece prin cel mai puternic focar de infectie de la inceputul pandemiei incoace.

– Am fost in somaj tehnic o buna perioada pana acum, asa ca daca va fi nevoie sa inchidem din nou, ar fi o situatie tare neplacuta.

In fata primariei din Grimstad stau cele trei colege, Ida Slettene, Stine Bryn si Lillian Nilsen, la rand. Asteapta sa fie testate la statia mobila de testare care a venit din Kristiansand pentru a ajuta cu testele corona.

Peste 4000 din locuitorii orasului sunt acum in carantina dupa ce, in ultima saptamana, a fost inregistrat un numar record de infectii in oras.

FØLGER OPPFORDRINGEN: Ida Slettene er 18 år gammel. Grimstad kommune har spesefikt bedt om at alle mellom 15 og 20 år tester seg. Foto: Fredrik Hagen
Ida Slettene are 18 ani. Municipalitatea Grimsta a rugat in mod specific ca toti cei cu varste intre 15 si 20 de ani sa se testeze. Foto: Fredrik Hagen

– Este foarte neplacut si infricosator ca sa trecem prin asta tocmai acum, spune Bryn in dialog cu Dagbladet.

– Nu au grija

Cele trei colege lucreaza la o cafenea locala si povestesc ca au fost foarte surprinse sa vada cat de relaxati au fost mai multi dintre vizitatorii cafenelei.

– Nu au grija. Foarte multi dintre ei nu poarta masca si se pare ca sunt foarte relaxati, spune Slettene.

KOLLEGER: Ida Slettene (f.v.), Lillian Nillsen, og Stine Bryn jobber sammen og kom direkte fra jobb til testsenteret Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
Ida Slettene (stanga), Lillian Nilsen si Stine Bryn lucreaza impreuna si au venit direct de la locul de munca la statia de testare. Foto: Fredrik Hagen

Bryn crede ca o mare parte a infectiei este posibil sa fie ascunsa sa crede in continuare ca vor fi inregistrate si mai multe cazuri pozitive in Grimstad in zilele urmatoare.

– Cred ca inca nu am vazut varful infectiei inca.

Urmeaza sa aiba o sedinta du FHI

Medicul municipal din Grimstad, Vegar Vige, spune, in dialog cu Dagbladet, ca inca nu au ales sa implementeze reglementari locale. Vineri,autoritatile locale vor avea o sedinta cu FHI pentru a discuta acest aspect.

– Ne tinem suflarea, dar este important sa sublinieam ca pandemia inca nu s-a terminat. Inca nu am ajuns la linia de sosire, a spus el in dialog cu Dagbladet joi dimineata.

El indeamna in acelasi timp ca toti locuitorii orasului sa urmeze recomandarile cu privire la prevenirea infectiilor.

– Stai acasa daca te simti bolnav, spala-te pe maini si tine distanta.

SPENT: Kommuneoverlege i Grimstad, Vegard Vige, innrømmer at han er spent på utviklingen av coronautbruddet. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
Medicul municipal, Vegar Vige, recunoaste ca este tensionat din cauza focarului de infectie. Fo
71 in izolare

La orele 21.30, ieri seara, municipalitatea a anuntat intr-un email ca deocamdata au fost inregistrate 11 cazuri noi pana la acel moment. Asta inseamna ca 71 de persoane sunt trimise in izolare.

Cele trei colege spun ca este evident ca trebuie sa se testeze, nu numai pentru ele insisi ci si pentru a contribui la impiedicarea diseminarii virusului.

– Suntem expuse destul de mult altor persoane in viata de zi cu zi. Si chiar daca noi nu avem simptome, putem infecta pe altii.

sursa: dagbladet.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu