Media Știri

Harta actualizata a Europei cu tarile din care poti veni fara sa stai in carantina hoteliera

Scris de Daniel Solheim

Unde poti calatori fara sa stai in carantina hoteliera? In care tari poti calatori fara ca sa stai in carantina deloc la intoarcere in Norvegia? Aici sunt regulile de calatorie actualizate.

Guvernul a recomandat evitarea calatoriilor care nu sunt strict-necesare in strainatate pana la 1. iulie 2021. Cu toate acestea, poti calatori in mai multe tari din Europa din care, la intoarcere in Norvegia, nu mai trebuie sa stai in carantina.

Harta Europei cu tarile din care, cand te intorci in Norvegia, trebuie sa stai in carantina.
sursa: https://www.dagbladet.no/nyheter/hit-kan-du-reise-uten-karantene/73826713

Cu rosu inchis: Carantina hoteliera

Cu rosu-roz: Carantina la domiciliu sau in alt spatiu locativ adecvat

Cu galben: Fara carantina

Cu gri: Carantina hoteliera

Nu mai stai in carantina hoteliera

Au fost date si o serie de usurari pentru cei care sunt protejati de corona. Atat cei imunizati, persoanele care au primit o doza de vacin la intre 3 si 15 saptamani dupa inoculare si persoanele care au fost infectate cu corona in ultimele sase luni, nu mai trebuie sa stea in carantina hoteliera la sosirea in Norvegia.

Persoanele protejate pot iesi din carantina daca la testul dupa trei zile de la intrarea in Norvegia, au un rezultat negativ. Asta aste valbil si pentru copiii sub 12 ani. Persoanele neprotejate pot sa se testeze a doua oara abia dupa sapte zile de la sosirea in Norvegia.

Harta de mai sus este bazata pe regulile oficiale ale guvernului si urmeaza continuu regulamentul covid-19. Vineri dupa-amiaza, guvernul a anuntat exceptii de la carantina hoteliera pentru calatori dintr-o serie de tari. Acestea sunt incluse pe harta de mai sus.

Carantina pentru tarile din afara Europei

Calatorii din alte tari dinafara spatiului SEE, Schengen si Marea Britanie nu sunt evaluate de FHI si cer ca regula generala efectuarea carantinei hoteliere la intrarea in Norvegia.

Harta va fi actualizata in fiecare zi de luni, dimineata, in cazul modificarilor regulamentului covid-19 sau cand guvernul anunta noi reglementari de intrare.

Se va face o evaluare noua cand vor putea fi scoase persoanele imunizate (care au primit ambele doze de vaccin) din reglementarea carantinei de intrare in Norvegia.

Exemplu:

Chiar daca Malta si Island sunt exceptate de la carantina de intrare, calatorii din Islanda si Malta care fac escala in Germania, vor trebui sa stea in carantina.

Chiar daca o tara este marcata cu galben, autoritatile recomanda in continuare evitarea calatoriilor in afara granitelor Norvegiei.

sursa: Dagbladet.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu