Media Știri

Harta de risc UE – actualizata – ROMANIA poate deveni galbena de saptamana viitoare

Scris de Daniel Solheim
Situatia Corona se inrautateste in toata Europa:

Biroul European pentru controlul Bolilor Transmisibile (ECDC) a prezentat azi actualizarile cu privire la situatia diseminarii virale in Europa, ceea ce face in fiecare zi de joi a saptamanii.

Din actualizare reiese ca vor fi recomandari mai severe pentru 27 de regiuni din UE.

Inainte de aceasta actualizare, toata Norvegia era portocalie pe harta ECDC, cu exceptia judetului Vestland, care era rosu.

Azi, Agder si Vike au devenit, si ele, portocalii pe harta, in timp ce Oslo a devenit rosu.

Suedia a fost rosie pe harta inainte de actualizare. Acum este o regiune in Suedia, Mellersta Norrland care trece de la rosu la portocalie. Acelasi lucru este valabil si pntru Midtjylland si Nordjylland in Danemarca.

Vezi aici toate modificarile.

Regiunile din vestul si nord-vestul Romaniei au trecut pe portocaliu pe harta de risc a UE. actualizata azi, 2. septembrie

Harta de calatorii a Norvegiei arata (pentru aceasta saptamana) astfel:

Harta anticipata – care este posibil sa fie valabila incepand de luni (in functie de recomandarile Directiei de Sanatate si ale FHI, iar in final, in functie de decizia guvernului norvegian) arata astfel:

Asta poate insemna ca incepand e luni, vor intra in vigoare masuri de carantina pentru cei care vin din Romania in Norvegia, implicit sunt reintroduse restrictiile de intrare – turistii si alte categorii nemaiputand intra in Norvegia.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu