Media

Incepand de marti, personele care doresc sa intre in Suedia vor prezinte test negativ

Scris de Daniel Solheim

Persoanele care vor calatori spre Suedia incepand de marti, vor trebui sa prezinte un test corona negativ. Acest lucru este valabil si daca persoana are schema completa de vaccinare. Unele grupe de persoane sunt exceptate.

Certinta este valabila pentru toti strainii cu varste peste 12 ani, chiar si pentru persoanele cu vaccinare completa sau care au trecut prin boala, informeaza Guvernul suedez.

Rezultatul testului nu trebuie sa fie mai vechi de 48 de ore inainte de intrarea in Suedia.

Printre grupele de persoane exceptate de la cerinta prezentarii testului negativ sunt soferii din transportul marfurilor, persoanele care au drept de sedere in Suedia si persoane care calatoresc din cauza unor urgente in familie.

Faptul ca se cere un test negativ la intrare in Suedia face ca sa nu mai fie necesara prezentarea certificatului corona. Cerinta a fost prezentata in 22. decembrie dar va intra in vigoare doar in data de 28. decembrie.

Restrictii anterioare

Marti, proaspatul prim-ministru al Suediei a tinut o conferinta de presa in care a anuntat masuri mai severe de control al pandemiei corona.

– Ne aflam intr-o situatie ingrijoratoare. Acum, diseminarea virala creste rapid si vedem ca si solicitarea sistemului sanitar este in crestere. Diseminarea tulpinei Omicron este ingrijoratoare, a spus ea cu putin inainte de Craciun.

Prim ministrul suedez, Magdalena Andersson a anuntat noi restrictii in Suedia la conferinta de presa care a avut loc marti.

Iata masurile restrictive introduse de Suedia incepand cu data 23. decembrie:

  • Birou la domiciliu pentru cei care au posibilitatea
  • Cerinta servirii la masa in baruri si restaurante
  • Distanta de 1 metru intre clienti care nu fac parte din aceeasi cohorta in baruri si restaurante
  • Manifestari publice cu intre 20 si 500 de participanti pot avea public doar pe scaune fixate.
  • Manifestari cu peste 500 de participanti impun utilizarea certificatului corona.
  • Limitarea aglomeratiei in centre comerciale si magazine
  • Limitarea aglomeratiei la manifestarile de divertisment si cele culturale, se pot face antrenamente dar cu masuri de control ale infectiilor.

Participarea la competitii si tabere in spatii inchise nu este recomandata pana in data de 16 ianuarie.

Masuri care sunt valabile din 24. decembrie

  • Rezervarea locului in autobuz si in tren
  • Maxim 50 de participanti in localuri care sunt folosite pentru manifestari private.

– In plus, Folkhalsmyndigheten (echivalentul FHI din Norvegia) a recomandat guvernului introducerea masurii de prezentare a unui rezultat negativ al testului corona, facut inainte de intrarea in Suedia

– Masurile vor fi evaluate rapid de catre autoritati. Si, desigur, si vor fi implementate , iar daca situatia va deveni o realitate, se vor gasi solutii pentru cei care calatoresc ca navetisti in vederea muncii, a spus Magdalena Andersoon in legatura cu noua conditie te testare inainte de intrarea in Novegia.

sursa: db.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu