Media Sănătate Știri

INTRAREA IN NORVEGIA – Reguli despre carantina si testare – Preluat de pe www.helsenorge.no

Scris de Daniel Solheim

Avertizare: Nu dati click pe link-uri in email-uri trimise pe adresele dvs. referitoare la subiectul „refusjon fra helseforsikringsjournalen” (rambursare de la jurnalul asigurarii de sanatate)! In aceasta perioada sunt trimise email-uri false care se prezinta a fi din partea Helsenorge. Daca ai primit vreun email legat de o eventuala rambursare de la „helseforsikringsjournalen” nu trebuie sa accesezi acele link-uri. Helsenorge nu iti solicita niciodata informatii de pe cardul de credit sau utilizator/parola in corespondenta sa. Daca totusi ai dat mai departe detalii despre cardul de credit sau conturi, inchide imediat conturile si blocheaza cardul!

(articol preluat in intregime in limba romana de pe site-ul helsenorge.no)

INTRAREA IN NORVEGIA – Reguli despre carantina si testare

Continut:

 • Cine are dreptul de a calatori in Norvegia in momentul de fata?
 • Inregistrarea inainte de a intra in Norvegia.
 • Testarea inainte de a intra in Norvegia
 • Carantina
 • Unde trebuie efectuata carantia de calatorie?
 • Reguli de intrare in Norvegia pentru calatorii din tarile care nu fac parte din SEE si Spatiul Schengen
 • Svalbard
 • Carantina de calatorie pentru muncitori si navetisti.

La ora actuală, numai cetățenii norvegieni și străinii care au reședința stabilă în Norvegia pot să  intre în Norvegia. Toți străinii care nu se încadrează în  excepțiile de mai jos sunt  deportați fără alte considerații.

Autorităţile norvegiene le recomandă tuturor celor care locuiesc în Norvegia să evite călătoriile în străinătate care nu sunt strict necesare. Cei care se întorc în Norvegia după o călătorie care nu a fost strict necesară trebuie să efectueze carantina la un hotel de carantină.

Dvs. care puteți veni în Norvegia trebuie în continuare să respectați următoarele reguli:

 • Trebuie să completați formularul de înregistrare a călătoriei înainte ca să plecați la drum.
 • Trebuie să aveți cu dvs. o adeverință de test corona negativ, care a fost efectuat în cursul ultimelor 24 de ore înaintea sosirii în Norvegia
 • Trebuie să vă testați atunci când sosiți în Norvegia.
 • Trebuie să stați în carantină în Norvegia 10 zile. 

Încălcarea regulilor covid-19 este o faptă penală.

Cine are dreptul de a călători în Norvegia în momentul de faţă?

Restricțiile de intrare în Norvegia sunt valabile pentru cetățenii din toate țările, inclusiv cetățenii din UE / SEE și pentru cetățenii nordici. Acestea includ:

 1. Turiști
 2. Membrii familiei care nu sunt enumerați în secțiunea Excepții: membri apropiați ai familiei
 3. Iubit sau logodnic
 4. Cetățeni din UE / SEE (inclusiv cetățeni nordici) care urmează să lucreze sau să studieze în Norvegia și care nu se încadrează în niciuna din următoarele excepții 
 5. Călătorii de afaceri
 6. Cetățenii străini căroraa li s-a acordat o viză Schengen, dar care nu se încadrează în niciuna dintre excepțiile de mai jos
 7. Persoane care au proprietăți de agrement în Norvegia, dar nu sunt rezidente aici

Se fac excepții pentru unele grupuri, acestea sunt cele mai obișnuite :

 1. Străinii rezidenți stabil în Norvegia, indiferent daca sunt proprietari sau chiriași
 2. Cei care au un motiv special de intrare, cum ar fi responsabilități speciale de îngrijire pentru sau de către persoane din Norvegia, sau alte considerații puternice de bunăstare, cum ar fi vizitarea unor membri de familie apropiată, care sunt pe moarte sau grav bolnavi
 3. Cetățenii străini care au un program de vizitare convenit sau programat cu copiii minori
 4. Membri apropiați ai familiei: soț / partener înregistrat / coabitant, copii minori sau vitregi, părinți sau părinți vitregi ai copiilor minori sau vitregi
 5. Jurnaliști și alt personal aflat în misiune pentru o instituție străină de mass-media
 6. Cetățenii străini care urmează să facă escală pe un aeroport din Norvegia (atât în ​​tranzitul unui aeroport internațional, cât și în spațiul Schengen)
 7. Marinari, navigatori și personal din aviație
 8. Cetățeni străini care efectuează transport de mărfuri sau de persoane
 9. Cetățeni străini care lucrează în cadrul funcțiilor sociale critice. Aceștia trebuie să aibă cu ei documentația de la angajator
 10. Personal medical din Suedia și Finlanda care lucrează în serviciul norvegian de sănătate și îngrijire
 11. Personalul strict necesar pentru afaceri, pentru care angajatorul trebuie să obţină aprobarea înainte de intrarea în Norvegia
 12. Copiii care fac naveta zilnic peste granița Norvegiei pentru a merge la școală
 13. Cetățenii străini care sunt domiciliați în Suedia sau Finlanda care fac naveta zilnic la serviciu în Norvegia

Pentru o listă completă asupra tuturor excepțiilor, verificați lovdata.no (doar în limba engleză)

Înregistrarea înainte de a intra în Norvegia

Toate persoanele care intră în Norvegia trebuie să completeze un formular de înregistrare a intrării în Norvegia. Dacă alegeți înregistrarea digitală, veți primi o chitanță care trebuie prezentată poliţiei la sosire.

Trebuie să vă înregistrați înainte ca să sosiți în Norvegia, dar nu mai devreme de 72 de ore înainte de momentul intrării în ţară.

Accesați înregistrarea digitală a intrării în Norvegia (entrynorway.no)

Verificarea carantinei: Vedeţi care reguli sunt valabile pentru dvs. (Helsedirektoratet.no)

Testarea înainte de a intra în Norvegia

Certificat de test negativ covid-19

Toţi, inclusiv cetăţenii norvegieni şi cetățenii străini care este exceptat de la interdicția de intrare, trebuie, la granița Norvegiei, să prezinte un certificat negativ de testare Corona.

 • Testul trebuie să fi fost efectuat în ultimele 24 de ore înainte de sosirea în Norvegia
 • Metoda de testare aprobată este PCR sau testul rapid antigen
 • Certificatul trebuie scris în norvegiană, suedeză, daneză, engleză, franceză sau germană

Dacă sosiți cu avionul, este posibil ca testul să fi fost efectuat în ultimele 24 de ore înainte de ora de plecare programată pentru prima parte a zborului.

Următorii nu trebuie să prezinte un certificat de test negativ:

 1. Călători din țări / zone care nu fac obiectul carantinei
 2. Copiii mai mici de 12 ani
 3. Persoanele care, prin metoda de laborator aprobată pot documenta că au suferit de covid-19 în cursul ultimelor șase luni.
 4. Cetățeni străini care sunt strict necesari pentru a putea menține buna funcționare a funcțiilor sociale critice sau pentru a avea grijă de nevoile de bază ale populației, și există un pericol pentru viață și sănătate dacă le este refuzată intrarea
 5. Cetățenii străini care se află în tranzit
 6. Cetățenii străini care sosesc în mod regulat în Norvegia din Suedia sau Finlanda pentru a lucra sau a studia, cu excepția personalului medical care se află în afara Norvegiei mai mult de șapte zile
 7. Solicitanții de azil și refugiații de relocare
 8. Cetățenii străini cu permis de ședere în Norvegia, în conformitate cu reglementările privind imigrația familială
 9. Persoane legate de diplomație, de serviciile de politică externă, sau cu activități de ambasade
 10. Cetățenii străini care lucrează la transportul de mărfuri și pasageri, sau care sunt în drum spre sau de la o astfel de misiune de serviciu
 11. Piloți și marinari în drum spre sau de la misiuni de serviciu.
 12. Navetiștii de zi din Suedia sau Finlanda care se testează pentru coronavirus din 7 în 7 zile, şi pot să dovedească acest lucru.
 13. Persoanele cu domiciliul stabil la Svalbard
 14. Poliţie din Suedia sau din Finlanda care este în tranzit, şi ceva personal feroviar din Suedia sau din Finlanda care este la serviciu.

Obligaţia de testare a călătorilor la sosirea în Norvegia

În plus faţă de a putea documenta că aţi fost testat negativ înainte de a pleca în Norvegia, trebuie să faceţi un test covid-19 imediat cum sositi în Norvegia. Sunt staţii de testare la frontiere. Sunteţi obligat să aşteptaţi în acel loc până ce aţi primit rezultatul acestui test. Aceasta durează de obicei o jumătate de oră. Dacă testul este pozitiv, veţi efectua un test PCR în termen de 24 de ore după sosirea în Norvegia.

Copiii sub 12 ani se vor testa de asemenea, dar dacă este greu să se efectueze testul pentru că copilul de exemplu protestează, testul nu va fi efectuat.

Veți fi pedepsit cu amenda dacă fără a avea un motiv rezonabil nu vă lăsați testat la intrarea în Norvegia şi nici nu părăsiți ţara de bună voie.

Toţi cei care au excepţie de la  hotelul de carantină trebuie în plus să se testeze în a șaptea zi după ce au intrat în Norvegia.

Majoritatea celor care pleacă în Svalbard trebuie să prezinte o adeverinţă de test corona negativ. Testul trebuie să fie făcut în Norvegia în termen de 24 de ore înainte de a sosi la Svalbard.

Adeverința de test negativ Covid-19

Cetățenii străini care sosesc în Norvegia dintr-o regiune supusă unei obligații de carantină trebuie să prezinte  o adeverință  care să confirme că au efectuat un test de coronavirus cu rezultat negativ.

Testul trebuie să fie făcut la aeroport sau la trecerea peste frontieră în Norvegia. Metoda de testare aprobată este PCR sau testul rapid antigen.

Dacă fără a avea un motiv rezonabil nu dorești să fii testat la intrare, şi nici nu părăsești Norvegia de bunăvoie, vei fi pedepsit cu amenzi.

Următoarele persoane sunt exceptate de la obligaţia de testare:

 1. Persoanele care sunt excluse de la obligaţia de carantină în timpul programului de lucru şi în timpul liber Vedeţi cine sunt aceştia în secţiunea despre carantină.
 2. Persoanele care locuiesc în Suedia sau Finlanda care fac naveta şi care sunt exceptate  de la interdicţia de a călători şi care urmează propriul lor regim de testare.
 3. Șoferii de meserie de transport pe distanțe mari şi personalul feroviar care nu lucrează pe trenuri de marfă, precum şi anumite grupuri de personal feroviar care lucrează pe trenuri de marfă.
 4. Persoane care sunt strict necesare pentru a asigura funcționarea adecvată a unor funcții critice pentru societate sau a asigura nevoile de bază ale populației, atunci când nu este posibil din punct de vedere practic să se efectueze testarea.
 5. Diplomați
 6. Personalul de aviaţie sau feroviar care îşi începe misiunea sa de lucru în Norvegia şi care călătoresc în străinătate fără ca să părăsească aeronava sau trenul, sunt exceptaţi de la carantina de intrare în Norvegia în timpul programului de lucru şi în timpul liber.
 7. Cetăţeni străini care sunt invitaţi de autorităţile norvegiene pentru a participa în tratative internaţionale şi altele, şi cetăţeni străini care fac parte din delegaţii care sosesc în Norvegia ca urmare a unor obligaţii internaţionale.
 8. Poliţie şi personal de vamă din Suedia sau din Finlanda care este în tranzit prin Norvegia, şi personal de vamă din Suedia sau din Finlanda care va lucra în Norvegia.

Carantina

Toți cei care vin în Norvegia din străinătate trebuie să se afle în carantină timp de 10 zile, cu excepția celor care provin din anumite zone din țările nordice / Europa cu o răspândire suficient de mică a infecției (zone și țări galbene).

Harta țărilor / zonelor roșii și galbene din Europa (numai în limba engleză)

Nu se dă excepție de la carantină dacă ați suferit de Covid-19. Atunci când veniți în Norvegia, trebuie să intrați direct la carantină.

Cum se efectuează carantina de intrare în Norvegia

 • Trebuie să efectuați carantina de intrare la un hotel de carantină locul unde treceţi peste graniţă sau la un alt loc adecvat dacă vi se acordă o scutire de la hotelul de carantină, așa cum este descris în lista de mai jos.
 • Puteți să stați în afara locului de reședință numai dacă puteți evita contactul apropiat cu alții decât cei cu care locuiți împreună.
 • Nu puteți să vă aflați la un loc de muncă în care stau și alții, la școală sau la grădiniță.
 • Nu puteți să utilizați transportul public, cu excepția către și de la aeroport, port sau altele asemenea, în legătură cu intrarea și ieșirea în / din Norvegia. În acest caz, dacă aveți mai mult de 12 ani trebuie să purtați o mască de protecție respiratorie.
 • Cei care locuiesc împreună cu dvs. în perioada de carantină şi care nu au fost plecaţi, ar trebui să aibă dormitoare şi băi separate, şi să respecte distanţa de doi metri. Dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă soluția cu hotelul de carantină sau alte soluții de cazare la un hotel din municipalitatea dvs.
 • Cei care locuiesc împreună cu dvs. în perioada de carantină, ar trebui să se testeze şi ei la şapte zile după ce v-ați întors acasă (obligatoriu pentru dvs., dar recomandat pentru cei cu care locuiți împreună).
 • Dacă atunci când vă aflați în carantină, dezvoltați simptome de covid-19 izolați-vă  și contactați serviciul local de sănătate pentru testare. Număr de telefon 116117.

Reducerea perioadei de carantină

Toţi cei care sunt în carantina de călătorie se vor testa pentru coronavirus (test PCR) la şapte zile după sosirea în Norvegia. Luaţi legătura cu municipalitatea sau cu centrul de testare pentru a vi se efectua un asemenea test. Municipalitatea dvs. vă va oferi un asemenea test dacă locuiţi la un hotel de carantină. Obligaţia de carantină este valabilă până când ați primit un răspuns negativ de analiză la acest test corona.

Unde trebuie efectuată carantina de călătorie?

Regula principală este că toţi trebuie să locuiască la un hotel de carantină, chiar şi cetăţeni norvegieni  care au domiciliul stabil în Norvegia. Citiţi mai multe despre hotelul de carantină în pasajul de mai jos.

Persoanele din familia apropiată (soți, concubini şi copiii acestora), care locuiesc împreună în ţara de unde provin și care călătoresc împreună în Norvegia pot efectua carantina de intrare în aceeași locație.

Puteți să efectuați carantina de călătorie:

 • La hotelurile de carantină acolo unde treceți peste graniță.
 • În reședința permanentă în Norvegia, indiferent dacă sunteți proprietar sau locatar cu chirie. Acest lucru nu se aplică cazării mobile, cum ar fi rulote, bărci și altele asemenea.Trebuie să puteți să documentați că sunteți chiriaș, şi contractul de chirie trebuie să fie pentru o perioadă de cel puţin şase luni. Cei care locuiesc împreună cu dvs. în perioada de carantină, ar trebui să fie şi ei în carantină dacă nu aveți dormitoare şi băi separate.
 • Într-un loc de reședință adecvat dacă la intrarea în Norvegia puteți dovedi că sunt motive foarte puternice din punctul de vedere al bunăstării din care reiese că trebuie să locuiți acolo. Trebuie să puteți dovedi că locul respectiv este potrivit pentru șederea în carantină. Vedeți explicația pentru un loc de reședință adecvat în cele de mai jos.
 • În locuinţa unei persoane cu care sunteți căsătorit sau împreună cu care aveți copii. La intrarea în Norvegia trebuie să puteți documenta că sunteți căsătoriți sau că aveți copii împreună. Copiii dvs. minori comuni pot să petreacă şi ei carantina aici.
 • Într-un loc de reședință adecvat oferit de angajator. Angajatorul trebuie să fi primit de la Arbeidstilsynet aprobarea acestui loc de reședință înainte ca salariatul să fi intrat în Norvegia. Dvs. trebuie să puteți documenta această aprobare la intrarea în Norvegia.

Un loc de reședință adecvat: Trebuie să fie posibil să se evite contactul apropiat cu alte persoane, să existe o cameră proprie cu televizor şi Internet, o baie proprie, şi o bucătărie proprie sau cu servirea meselor.

În formularul de înregistrare obligatoriu, trebuie să atașați o confirmare că locul de reședință îndeplinește cerințele pentru efectuarea carantinei.

Următoarele persoane sunt exceptate de la carantina de intrare în Norvegia atât în timpul de lucru cât şi în timpul liber:

 1. cei care sosesc în Norvegia printr-o zonă cu obligaţia de carantină fără ca să se folosească de mijloacele de transport în comun, fără a fi petrecut noaptea acolo, şi fără să fi avut contact apropiat cu alţii decât cu cei cu care locuiesc împreună.
 2. cei care sosesc în Norvegia după ce au efectuat lucrări de întreţinere strict necesare şi control al proprietăţilor imobiliare, ambarcaţiunilor, rulotelor de camping şi altele asemenea în Suedia sau Finlanda, fără ca să se folosească de mijloacele de transport în comun, fără a fi petrecut noaptea acolo, şi fără să fi avut contact apropiat cu alţii decât cu cei cu care locuiesc împreună.
 3. cei care se îmbarcă într-o ambarcaţiune în Norvegia şi stau acolo până când se întorc înapoi în Norvegia. Alţi pasageri sau membri ai echipajului care au fost pe ţărm într-un port străin nu ar fi putut să se urce la bord, cu excepţia persoanelor care efectuează transport de mărfuri atâta timp cât acestea evită contactul apropiat cu restul pasagerilor şi echipajului.
 4. Personal de aviaţie sau feroviar care îşi începe misiunea sa de lucru în Norvegia şi care călătoresc în străinătate fără ca să părăsească aeronava sau trenul. Dacă dvs. părăsiţi aeronava sau trenul trebuie să fiţi testat la sosirea în Norvegia (personal de aviaţie), sau în cursul primelor 24 de ore (personal feroviar), şi care se testează după aceea din şapte în şapte zile.

Centrul Național de Control pentru Călători

În cursul perioadei de carantină, călătorii în Norvegia vor fi contactați prin SMS și telefon de către Centrul Național de Control pentru sosiri. Centrul de control va oferi călătorilor îndrumări cu privire la regulile de testare și carantină.

Dacă centrul de control nu reușește să obţină contactul cu dvs., misiunea poate fi transmisă mai departe medicului municipal sau Autorității norvegiene de inspecție a muncii. Centrul de control primește informații despre numele și numărul dvs. de telefon din registrul de intrări în Norvegia.

Este important să răspundeți când primiți un telefon de la numărul 21898054.

Reguli de intrare în Norvegia pentru călătorii din toate ţările care nu fac parte din SEE şi Spaţiul Schengen

Toţi cei care călătoresc venind din orice ţară din afara SEE sau spațiului Schengen trebuie ca o regulă principală să locuiască la un hotel de carantină atunci când sosesc în Norvegia. Aceasta îi priveşte şi pe cei care se întorc în Norvegia după o călătorie care a fost necesară în aceste ţări. Aceste persoane nu pot să se folosească de mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa de la locul sosirii şi până la hotelul de carantină.

Sunt doar câteva  excepții de la regula cu hotel de carantină; aceştia trebuie ori să

 1. documenteze considerente puternice de bunăstare, şi că au un loc adecvat unde pot să petreacă perioada de carantină. Citiți mai multe despre ce se înțelege prin un loc adecvat la secțiunea Unde se poate efectua perioada de carantină.
 2. să fie solicitanți de azil sau refugiați de relocare
 3. să aibă o legătură cu diplomația
 4. să aibă un program de vizitare convenit sau programat cu copiii lor minori, în conformitate cu prevederile Legii Minorilor sau Legii Serviciilor de Protecție a Minorilor.

Svalbard

Regula principală este ca majoritatea celor care pleacă în Svalbard trebuie să prezinte o adeverință de test corona negativ. Testul trebuie să fie făcut în Norvegia în termen de 24 de ore înainte de a sosi la Svalbard.

Carantina de călătorie pentru muncitori şi navetiști

Muncitorii străini trebuie în principiu să efectueze carantina la un hotel de carantină. Toţi cei care vin în Norvegia din țări cu obligaţia de carantină:

 • trebuie să stea în carantină timp de 10 zile înainte ca să poată începe să muncească.
 • pot să scurteze carantina de călătorie după răspuns negativ la testul coronavirus, așa cum este descris în secțiunea de mai sus

Excepţia în timpul programului de lucru pentru persoanele care trec granița des

 • Personalul sanitar care a fost vaccinat în totalitate şi care are funcții critice la spitale sau în serviciile comunale de sănătate, va fi scutit de carantină în timpul programului de lucru dacă se testează negativ după ce au sosit în Norvegia.
 • Unii șoferi profesioniști de transport pe distanțe lungi, personalul feroviar, personalul aeronavelor și salariaţi care se vor îmbarca pe nave în porturi norvegiene pentru a munci, pot avea excepții de la carantina de călătorie în timpul programului de muncă. Aceștia ar trebui să ia legătura cu angajatorul pentru a clarifica ce este valabil.
 • Poliţia din Suedia sau din Finlanda care este în tranzit, şi ceva personal feroviar din Suedia sau din Finlanda care este la serviciu este scutită de carantina în timpul programului de lucru.
 • Persoanele care trec frontiera în Norvegia de mai multe ori pe parcursul unei perioade de 15 zile venind din zone din Suedia sau Finlanda cu obligația de carantină, sunt scutite de carantină în timpul programului de lucru dacă se testează:
 1. cel puţin în fiecare a șaptea zi

sau

 1. în prima zi după sosirea în Norvegia, şi după aceea din 7 în 7 zile, dacă sunt mai multe de şapte zile de când ați fost testat în Norvegia

sau

 1. în curs de şapte zile după ultimul test covid-19 care a fost efectuat în Suedia sau în Finlanda (valabil numai pentru navetiști cu ziua)

Nu puteți fi scutit dacă ați fost în altă ţară decât Suedia sau Finlanda în cursul ultimelor 10 zile înainte de a sosi în Norvegia, sau dacă lucrați în serviciile de sănătate sau de îngrijire suedeze sau finlandeze.

Citiți mai multe (numai în engleză)

Excepţii de la carantina de călătorie din considerente de viata si bunăstare

 • Pentru a vizita rude apropiate care sunt grav bolnave, sau pentru a participa la o înmormântare sau incinerare a unei persoane apropiate. Excepțiile de la carantină se vor aplica numai pentru intervalul de timp când vă aflați în vizită la bolnav sau când participați la înmormântare / incinerare. În afară de aceasta, este valabilă carantina. Excepţia se aplică numai dacă ați testat negativ la trecerea frontierei ŞI în aceeași zi când are loc vizita sau înmormântarea / incinerarea. În acest caz, dvs. trebuie să plătiți singur testul.
 • Dacă veniți din străinătate pentru a fi împreună cu copii care locuiesc în Norvegia, nu veți fi exceptat de la carantină, dar puteți să fițiîmpreună cu copiii în perioada de carantină.
 • Dacă ați fost în străinătate pentru a fi împreună cu copii care locuiesc acolo, puteți să fiți scutit de la carantina de călătorie în timpul programului de muncă dacă aveți un test negativ (PCR) care a fost efectuat cel mai devreme în ziua 3 după sosirea în Norvegia. Dacă nu aveți serviciu în Norvegia, nu veți fi exceptat de la carantina de călătorie în timpul programului de muncă atunci când veniți pentru a avea un program de vizitare cu copii.
 • Copiii care vin din străinătate după ce au avutun program de vizitare cu părinții pot să fie scutiți de carantină în timpul orarului de școală dacă au un test negativ (PCR)care a fost efectuat cel mai devreme în ziua 3 după sosirea în Norvegia.

Dacă aveți excepție de la carantină şi vă apar simptome de Covid-19, sau sunteți evaluat de un medic ca fiind suspect de infectare cu Covid-19, veți intra totuși în carantină. 

Hotel de carantină  

Când călătoriți în Norvegia, trebuie, ca regulă generală, să stați la hotel de carantină dacă nu puteți documenta că aveți un alt loc potrivit pentru a efectua carantina. Informațiile despre hotelurile de carantină pot fi primite de la poliție la punctele de trecere a frontierei și la punctele de sosire în Norvegia.

Autorităţile norvegiene recomandă ca toţi cei care locuiesc în Norvegia sa evite călătoriile care nu sunt strict necesare.

Călătoriile care sunt strict necesare sunt doar călătorii în interes de serviciu sau călătorii care se întreprind din considerente speciale legate de viata si bunăstare. Considerente speciale legate de viata si bunăstaresunt de exemplu dacă aveţi copii minori care locuiesc în străinătate, vizita la o persoană foarte apropiată care este grav bolnavă sau pe cale să moară, o înmormântare sau incinerare a unei persoane care v-a fost apropiată, sau dacă dvs. veţi beneficia în străinătate de asistenţă medicală necesară.

În acest context nu se consideră ca considerente speciale legate de viata si bunăstare dacă vă vizitaţi soţul / soţia, iubitul / iubita sau alte persoane apropiate care nu sunt grav bolnave.

Dvs. trebuie să puteţi să documentaţi că această călătorie a fost strict necesară. În plus trebuie să puteţi să documentaţi că aveţi un loc adecvat unde să petreceţi carantina, acolo unde este posibil să evitaţi contactul apropiat cu alte persoane, unde aveţi o cameră separată, baie proprie, şi o bucătărie singur sau servirea meselor. Dacă nu puteţi să documentaţi acest fapt, trebuie să locuiţi la un hotel de carantină.

Dvs. trebuie să plătiţi din banii dvs. şederea la acest hotel. Acolo trebuie să staţi timp de minimum şapte zile. În ziua 7 puteţi să  vă faceţi  un nou test Covid-19. Dacă rezultatul la acest test este negativ, puteţi să vă încheiaţi carantina.

Nu veţi putea să vă testaţi în a şaptea zi decât dacă municipalitatea are capacitate.

Documentaţia că aţi călătorit din considerente speciale legate de viata si bunăstare este de exemplu un acord de vizitare sau un certificat medical.

Copiii minori care vin în Norvegia neînsoțiți și nu au excepții de la carantină vor avea posibilitatea să aibă cu ei la hotelul de carantină o persoană care să se ocupe de ei.

Cheltuieli

Deductibila pentru hotelurile de carantină este de 500 NOK pe zi pentru persoanele private cu vârsta peste 18 ani și pentru angajatori. Copiii cu vârsta sub 10 ani cazați într-o cameră cu părinții stau gratuit. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, deductibila este de 250 NOK pe zi. Deductibila se plătește la sosire sau înainte de plecare.

La hotelul de carantină este oferit testul covid-19 gratuit. 

Următoarele persoane nu sunt nevoite să stea la hoteluri de carantină:

 1. Persoanele care la intrare pot să documenteze că locuiesc în Norvegia şi că au fost plecate într-o călătorie care era strict necesară, şi care locuiesc în casa lor sau într-un loc adecvat pentru a locui în perioada de carantină. Documentaţia domiciliului poate să fie că dvs. sunteţi înregistrat în Registrul Populației sau de exemplu reședința înregistrată la Skatteetaten[2] sau contractul de închiriere cu o durată de valabilitate de cel puţin şase luni. Această excepţie se aplică de asemenea persoanelor care sunt căsătoriţi sau au copii împreună cu o persoană care este domiciliată în Norvegia, şi pentru copiii minori ai acestora. Aceste persoane pot efectua carantina în casa soțului / soției sau a celuilalt părinte.
 2. Persoanele care pot documenta că au un loc adecvat pentru a locui în perioada de carantină. Un loc adecvat înseamnă un loc de cazare cu o cameră privată, acces la o baie privată, bucătărie proprie sau cu servire de mese, și unde să puteți evita contactul apropiat cu alte persoane. Acestea pot fi, de exemplu, case de vacanță, hoteluri și alte locuri de reședință care sunt puse la dispoziția călătorului.
 3. Cei care călătoresc în interes de afaceri care au un angajator sau un client care le oferă un loc potrivit pentru a sta într-o cameră privată în timpul perioadei de carantină. Trebuie să aveți documentație că trebuie să efectuați lucrări sau sarcini de serviciu și că angajatorul sau clientul a primit aprobarea pentru locul adecvat de ședere. Locul de ședere trebuie să fie astfel încât să fie posibil să se evite contactul apropiat cu alte persoane, să aibă camere private echipate cu TV și internet, baie privată și bucătărie proprie sau servirea de mese. Documentația poate fi, de exemplu, un contract de muncă sau de încadrare. Aceasta trebuie să conțină locul în care urmează să locuiți, precum și numele, adresa și numărul de telefon al angajatorului sau clientului. În plus, trebuie să se atașeze documentația din care reiese că angajatorul a primit aprobarea pentru această locuinţă.
 4. Cei care pot să documenteze considerente puternice de bunăstare, ca de exemplu dacă au o boală sau o afecţiune care necesită o monitorizare specială, şi facilităţi care nu pot fi puse la dispoziţie de hotelul de carantină. La intrarea în Norvegia, trebuie să puteţi să documentaţi că locuinţa este adecvată.
 5. Cei care solicită azil sau sunt refugiaţi transferaţi.
 6. Unele grupe de profesii care sosesc în Norvegia şi pot să documenteze că vor efectua lucrări sau misiuni de lucru, şi că sunt parţial sau complet scutiţi de carantină. Aceştia ar trebui să ia legătura cu angajatorul pentru a clarifica ce este valabil.
 7. Unități militare străine care sosesc în Norvegia pentru antrenament, instruire, exerciții sau operații aprobate de Ministerul Apărării.
 8. Poliţie din Suedia sau din Finlanda care este în tranzit, şi ceva personal de vamă din Suedia sau din Finlanda care este la serviciu.

Excepțiile presupun că rămâneți în casă sau la locul de reședință adecvat în perioada de carantină.

Aici poți găsi mai multe informații despre Corona în mai multe limbi (regjeringen.no)

Conținutul este pus la dispoziție de Helsedirektoratet

Ultima actualizare luni, 10 mai 2021

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu