Media Știri

Mai multi dintre cei care intra in Norvegia vor trebui sa stea in carantina hoteliera

Scris de Daniel Solheim

Comunicat de presa | Data: 07.05.2021 – Ministerul Justitiei din Norvegia

Guvernul a decis ca toti calatorii din toate tarile din afara spatiului Schengen/SEE sa intre in carantina hoteliera la sosirea in Norvegia.

– Chiar daca rata de infectii cu virusul corona este in scadere in Norvegia si in multe alte tari europene, vedem ca situatia este inca grava in restul lumii. Pentru a limita riscul importului de infectie, regula generala acum este ca toti cei care vin in Norvegia din tari care se afla in afara spatiului Schengen/SEE vor intra in carantina hoteliera, spune ministrul justitiei, Monica Mæland.

Regulamentul covid-19 art. 5 este modificat asa incat reglementarile pentru calatorii din Bangladesh, Irak, India, Nepal si Pakistan sunt extinse pentru a fi valabile pentru toate tarile din afara SEE/Schengen. Pe langa aceasta, vor fi implementate reducere a exceptiei in ce priveste testarea la granita in art. 4 din regulamentul covid-19 (3) (g) si (i) care se refera la diplomati si delegatii invitatate in Norvegia, in asa fel incat aceeasta exceptie nu este valabila pentru persoane care au fost in afara Spatiului Schengen/SEE in ultimele 10 zile inainte de a sosi in Norvegia.

– Este important ca municipalitatile din apropierea aeroportului Gardermoen sa se ajute intre ele si sa asigure capacitatea necesara pentru carantina hoteliera, adauga ministrul justitiei, Monica Mæland.

Modificarile intra in vigoare duminica, 9. mai 2021, orele 12.00.

sursa: Guvernul Norvegian – Ministerul Justitiei

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu