Media Știri

Mai multor calatori li se refuza intrarea in Suedia

Scris de Daniel Solheim

Politia suedeza de frontiera a refuzat mai multi calatori in urma inaspririi reglementarilor din noaptea spre marti, in ciuda faptului ca traficul la frontiera este substantial redus.

STRAMMER INN: Sverige har nå innført obligatorisk fremvisning av negativ test for å slippe inn i landet, også for vaksinerte. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Suedia a introdus reglementarea prezentarii obligatorii a unui test corona negativ pentru a putea intra in Suedia, pentru toate persoanele cu varste peste 12 ani, inclusiv cele vaccinate.

Pana luni, traficul aici la podul Svinesund, a fost aglomerat tot timpul, dar dupa intrarea in vigoare a modificarii reglementarii, in noaptea spre marti, am observat o scadere substantiala a numarului de calatori, spune seful politiei de frontiera Gränsepolisen region Väst, Mikael Holmgren, in dialog cu NTB.

El spune ca parerile celor care doresc sa traverseze granita sunt impartite in ce priveste noile reglementari, dar cei mai multi inteleg de ce se procedeaza astfel si nu au probleme cu reglementarile. Mai multor persoane decat inainte le-a fost refuzata intrarea in Suedia si au fost trimise inapoi in Norvegia, spune el.

– Acum a trecut doar o zi, dar vedem deja o reducere a traficului si o crestere a numarului de persoane refuzate, spune Holmgren.

Control

Seful de operatiuni al politiei de frontiera de la Svinesund, Jarmo Hansi, spune, in dialog cu NTB ca cei mai multi au documentele in ordine.

– Cei mai multi norvegieni au control, stiu ce au de facut.

Daca nu ai documentele in ordine, pregatite din timp, trebuie sa te intorci si sa ti le rezolvi inainte de a trece granita.

– Le refuzam intrarea in Suedia si ii intoarcem inapoi in Norvegia. Acolo trebuie sa faca un test PCR. Pe rezultatul testului trebuie sa stea cine a fost testat, pentru ce a fost testat, data, ora, rezultatul testului si cine a efectuat testarea. Asta trebuie sa ne arate cand vin la frontiera, spune Jarmo.

Danemarca

Si la podul de la Øresund, dintre Danemarca si Suedia, mai multi calatori au fost intorsi din drum inapoi in Danemarca pentru ca nu au indeplinit cerintele de testare.

– Am avut destul de multe refuzuri astazi, mai multe decat ieri. 70-80 de la miezul noptii pana acum, spune Mats Berggren, seful politiei de frontiera din zona Øresund.

Toti calatorii care intra in Suedia, care nu sunt cetateni suedezi, sau nu au domiciliu in Suedia, trebuie sa prezinte un test negativ corona la granita, nu mai vechi de 48 de ore. Aceasta cerinta este valabila si pentru persoanele vaccinate.

Exista exceptii pentru navetistii transfrontalieri si pentru studenti, dar acestia trebuie sa prezinte documentatia necesara.

sursa: dinside.dagbladet.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu