Media TOLL

Modificari ale regimului de carantina pentru tari si regiuni – Romania devine portocalie – fara carantina

Scris de Daniel Solheim

Ministerul sanatatii si ingrijirii sanitare introduce regim de carantina la intrare in Norvegia pentru Sicilia (Italia), regiunile Kajanalands SVD si Satakunda SVD in Finlanda si penrtu regiunile Dalarna, Jämtland, Jönköping si Södermanland in Suedia.

In acelasi timp, se inlatura regimul de carantina pentru Romania, Azorele (Portugalia), regiunea Mellersta Österbottens SVD in Finlanda si regiunea Gotland in Suedia.

Modificarile intra in vigoare incepand din noaptea spre luni, 20. decembrie.

Conform planului, nu vor mai fi facute modificari cu privire la regimul de carantina pentru tari si regiuni in perioada sarbatorilor de iarna. Urmatoarea evaluare va fi efectuata in saptamana 2 in 2022.

Regimul de carantina la intrare in Norvegia este valabil doar pentru calatorii care vin din tari rosii, rosu-inchis si gri (tari si regiuni din afara spatiului SEE/Schengen si Marea Britanie), care nu au un certificat corona verificabil.

Copiii si tinerii sub 18 ani sunt exceptati de la carantina de intrare in Norvegia indiferent de tara sau regiunea din care vin.

Regimul de carantina poate fi prescurtat pentru toti calatorii prin test PCR negativ, facut cel mai devreme la trei zile dupa sosirea in Norvegia.

Modificarile din lista de tari vor fi adaugate si in regulamentul covid-19 si in harta interactiva de pe site-ul FHI.no cu incepere de luni, 20. decembrie.

Tari din Europa

Urmatoarele tari / regiuni NU mai au regim de carantinta la intrare in Norvegia:

Romania (trece de la rosu la portocaliu)

Urmatoarele tari/regiuni continua sa fie rosii sau rosu-inchis si au regim de carantina la intrare in Norvegia (aceleasi conditii pentru tari rosii si rosu-inchis):

Rosu:

Bulgaria, Islanda (trece de la rosu inchis la rosu), Italia, Letonia (trece de la rosu inchis la rosu), Malta, San Marino, Spania, Vatican

Rosu inchis:

Andorra, Belgia, Estonia, Franta, Grecia, Irlanda, Croatia, Cipru, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Monaco, Olanda, Polonia, Portugalia (trece de la rosu la rosu inchis), Slovacia, Slovenia, Marea Britanie, Elvetia, Cehia, Germania, Ungaria si Austria.

Suedia

Fara carantina:

Gotland (trece de la rosu la portocaliu)

Kronoberg, Norrbotten si Västerbotten (portocaliu)

Cu regim de carantina

Dalarna, Jämtland, Jönköping si Södermanland (trec de la portocaliu la rosu)

Blekinge, Gävleborg, Halland, Kalmar, Skåne, Stockholm, Uppsala, Värmland, Västernorrland, Västra Götaland, Örebro si Östergötland – rosii

Västmanland – rosu inchis

Danemarca

Toate regiunile sunt rosii/rosu inchis – au regim de carantina:

Hovedstaden (inclusiv Copenhaga), Midtjylland, Nordjylland, Sjælland si Syddanmark

Insulele Færøe continua sa aiba cod rosu-inchis – carantina

Groenlanda continua sa aiba cod rosu-inchis – carantina.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu