Media

Modificari in reglementarile de intrare (regim de carantina) pentru tari si teritorii

Scris de Daniel Solheim

Ministerul sanatatii introduce regimul de carantina de intrare la sosirea din Romania.

Modificarile intra in vigoare de la miezul noptii, in noaptea spre luni, 17. ianuarie.

Dezvoltarea situatiei diseminarii virale arat ca datele pentru saptamana 52 si 1 arata o crestere a incidentei cazurilor de infectie in toata Europa.

Carantina de intrare este valabila doar pentru calatori care vin din tari rosii, rosu-inchis si gri (tari si teritorii in afara spatiului SEE/Schengen si Marea Britanie) care nu au schema completa de vaccinare sau nu au parcurs boala covid-19 in ultimele sase luni si nu pot documenta acest lucru cu ajutorul unui certificat corona valid si verificabil (cu cod QR).

Copiii si tinerii sub 18 ani sunt exceptati de la regimul de carantina de intrare, indiferetnt din care tara vin.

Carantina de intrare poate fi prescurtata pentru toti calatorii prin rezultat negativ al testului PCR facut cel mai devreme la trei zile dupa intrarea in Norvegia.

Modificarile pe lista tarilor/teritoriilor vor fi consemnate in regulamentul covid-19 si vor fi actualilzate pe harta interactiva de pe site-ul FHI.no cu incepere din data de luni, 17. ianuarie 2022.

Incepand de luni, 17. ianuarie 2022, Romania trece de la portocaliu la rosu.

Restul tarilor din UE/SEE si Marea Britanie sunt rosii sau rosu inchis, inclusiv tarile Nordice, deci pentru toate tarile din Europa se mentine regimul de carantina la intrare in Norvegia.

sursa: Guvernul Norvegiei

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu