Media Sănătate Știri

O veste buna: Persoanele cu vaccinare completa nu vor mai sta in carantina de infectie

Scris de Daniel Solheim

Precizare: Nu este vorba de carantina de intrare in Norvegia.

Smittekarantene (carantina de infectie) este masura luata de autoritatile de sanatate fata de persoanele care au fost expuse la contact apropiat cu o persoana infectata cu covid-19.

Persoanele care au completat vaccinarea (prima doza si rapel) nu vor mai trebui sa intre in carantina de infectie. Persoanele care au primit prima doza de vaccin vor putea fi, de asemenea, exceptate de la carantina.

Ministerul sanatatii informeaza in legatura cu acest aspect.

Persoanele care au primit o doza de vaccine, si au trecut intre 3 si 12 saptamani de cand au primit prima doza, vor fi exceptate de la carantina in cazul in care se vor testa intre ziua 3 si ziua 7 dupa contactul apropiat cu o persoana infectata.

Pe langa aceasta, persoanele care au primit ambele doze de vaccin nu vor mai intra in carantina deloc.

Valabil din aceasta seara, de la miezul noptii

Aceasta modificare intra in vigoare de la miezul noptii spre 4. mai. Prin aceasta, persoanele care au completat vaccinarea sunt tratate la fel ca persoanele care au fost depistate cu covid-19 in ultimele sase luni.

Aceasta modificare este in conformitate cu recomandarile FHI si a Directiei de Sanatate.

– Peste 1,3 milioane de norvegieni au primit cel putin o doza de vaccin corona. O exceptie de la carantina pentru persoanele vaccinate este o veste foarte buna si va usura situatia de zi cu zi pentru multi, a spus ministrul sanatatii, Bent Høie.

Nu vor fi cerinte legate de testare nici pentru cei care au contact apropiat cu o persoana infectata.

Inca de dinainte, persoanele care au completat vacinarea si persoanele care au trecut printr-o infectie corona in ultimele sase luni, nu trebuiau sa intre in carantina de asteptare (carantina de asteptare se impune atunci cand o persoana este depistata pozitiv iar persoane din familie sau persoane apropiate asteapta rezultatul testului corona dupa expunere).

Carantina de intrare in Norvegia nu se modifica

Nu se fac modificari in reglemenatri pentru carantina de intrare in Norvegia pentru persoanele vaccinate. Guvernul evalueaza acest aspect, dar deocamdata nu sunt modificari.

sursa: VG

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu