Media Sănătate

Recomandarile de calatorie – ce fel de carantina te asteapta cand te intorci in Norvegia

Scris de Daniel Solheim

Recomandarile in vigoare si cele anticipate

Toti calatorii din tari rosii trebuie sa stea in carantina, fie in carantina la domiciliu sau in carantina hoteliera.

VG culege datele in asa fel incat sa poti fi actualizat tot timpul in legatura cu situatia in tara in care te afli si in ce fel se anticipeaza a se dezvolta situatia.

FHI evalueaza in fiecare saptamana daca sunt tari al caror statut trebuie modificat in „rosu” si se inchid. Dar se evalueza odata la doua saptamani daca sunt tari care pot fi colorate in „galben” si pot fi deschise.

Mai jos poti vedea cum este situatia in diversele tari sau regiuni din Nord in momentul de fata, si daca acestea s-au apropiat sau s-au indepartat de cerintele legate de criteriile in vigoare.

Guvernul recomanda cetatenilor norvegieni sa evite calatoriile care nu sunt strict necesare in strainatate – aceasta recomandare este valabila si pentru tarile galbene.

Carantina obligatorie:

bordo: la hotel, rosie: la domiciliu, galben: fara carantina

Situatia in momentul de fata:
In momentul de fata Romania este rosie – deci regimul de carantina este la domiciliu.

Situatia anticipata pentru urmatoarele 14 zile:

Acestea sunt criteriile:

  • fara carantina – daca vii in Norvegia dintr-o tara galbena, esti scutit de carntina. Tarile galbene sun cele care au mai putin de 25 de infectii la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile si, in medie, sub 4% rezultate pozitive ale testelor covid in aceeasi perioada.
  • carantina la domiciliu – daca vii in Norvegia dintr-o tara colorata rosu deschis, trebuie sa stai in carantina la domiciliu sau in alt spatiu locativ potrivit. Tarile rosu deschis sunt cele care au intre 25 si 150 de infectii la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile si, in medie, sub 4% rezultate pozitive ale testelor covid in aceeasi perioada.
  • carantina hoteliera – daca vii in Norvegia dintr-o tara colorata in rosu-inchis care are mai mult de 150 de infectii la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile si /sau peste 4% rezultate pozitive ale testelor covid in aceeasi perioada.

Daca vii dintr-o tara gri, trebuie sa stai in carantina hoteliera, indiferent de situatia diseminarii virale in tara respectiva.

sursa: Site-ul special pentru Corona al VG.

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu