Media Știri

Record de infectii covid-19 in Tokyo in timpul Olimpiadei – peste 2800 de cazuri pe zi

Scris de Daniel Solheim

A fost declarata starea de urgenta in Tokyo, dar masurile severe de preventie nu reusesc sa incetineasca diseminarea virala. Marti a fost stabilit un nou record de infectii in metropola.

Autoritatile din Tokyo informeaza ca 2848 de persoane au fost inregistrate ca fiind infectate cu virusul corona in ultima zi. Acest lucru este anuntat de publicatia Japan Times.

Aceasta cifra este cea mai mare inregistrata intr-o singura zi de la inceputul pandemiei in capitala Japoniei. Recordul anterior era de 2520 de persoane infectate, stabilit in 7. ianuarie.

Membrii guvernului Japoniei se vor intalni la resedinta primului ministru pentru a discuta situatia corona, anunta canalul japonez de stiri, TBS.

Luni, cifra persoanelor infectate era de aproape 1500, si este a opta zi la rand cand au fost inregistrate peste 1000 de cazuri. In Tokyo a fost inregistrate peste 200.000 de cazuri de infectie de la inceputul pandemiei.

Marti, 82 de persoane infectate cu virusul corona au fost internate in Tokyo. In total, sunt internate 514 persoane infectate in Japonie – o crestere cu 48 de persoane in ultimele 24 de ore.

In ultimul raport trimis de catre organizatorii Olimpiadei, a fost consemnat faptul ca 153 de persoane implicate in Jocurile Olimpice au fost depistate cu virusul corona.

Autoritatile sunt ingrijorate de capacitatea spitalelor din Tokyo si inca inainte de inceperea Jocurilor Olimpice a fost solicitata pregatirea mai multor paturi de spital. Tokyo are ca target pregatirea a, in total, 6406 de paturi de spital, pana la sfarsitul lunii august.

Spitalele sunt rugate sa amane operatii programate anterior si sa reduca alte tipuri de tratament, conform TBS.

Conform graficului VG in ce priveste vaccinarea, in Japonia doar 25 la suta din populatie este vaccinata, iar 37 la suta a primit prima doza de vaccin.

graficul VG de vaccinare – Japonia
A fost declarata starea de urgenta

Imediat inainte de inceperea Jocurilor Olimpice a fost declarata starea de urgenta pentru a patra oara in marele oras. Starea de urgenta va ramane in vigoare de-a lungul duratei Jocurilor Olimpice si Paraolimpice, care vor fi incheiate in 5. septembrie. O serie de experti au avertizat in legatura cu posibilitatea diseminarii tulpinei delta, considerata a fi foarte contagioasa, in timpul Jocurilor Olimpice.

Chiar daca a fost declarata starea de urgenta, VG a observat ca atat magazine cat si restaurantele sunt deschise pentru locuitorii Japoniei. Tokyo este cel mai mare oras din lume, cu aproximativ 38 de milioane de locuitori iar strazile sunt aglomerate.

Jocurile Olimpice divizeaza societatea japoneza, si atat inainte de inceperea Jocurilor Olimpice cat si in timpul desfasurarii lor, au fost ample demostratii de protest in strazile orasului.

VG a vorbit cu Hisako Motoyama, o protestatara impotriva Jocurilor Olimpice, luni. Ea nu poate sa inteleaga de ce Japonia cheltuie aproape 264 de miliarde de coroane pentru Jocurile Olimpice in loc sa foloseasca acei bani pentru imbunatatirea sistemului de sanatate al tarii.

Jocurile Olimpice din Tokyo sunt apreciate a fi cele mai costisitoare din istoria Jocurilor Olimpice.

sursa: vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu