Media Știri

Reguli noi de carantină

De la conferință de presă despre situația Corona din Norvegia, miercuri, de la ora 13:00.

-Acum situația infecției în țara în care vă aflați determină dacă trebuie să fiți într-un hotel de carantină. Călătorii care provin din alte țări decât Regatul Unit, SEE/Țările Schengen trebuie să se afle in principiu în hotel de carantină. Călătorii din țările europene nu trebuie neapărat să finalizeze carantina la hotelurile de carantină, dar carantina trebuie finalizată la domiciliu”, spune Monica Mæland în timpul conferinței de presă de astăzi.

Prin presiune scăzută a infecțiilor se înțelege zone cu mai puțin de 150 de infecții noi la 100 000 în ultimele 14 zile.

– Călătorii din Marea Britanie sau din țările UE/SEE cu o presiune mai mare a infecțiilor decât aceasta trebuie efectueze carantina la hotel.

„Noile reguli sunt o provocare pentru mulți și știm că mulți studenți au fost neputinciosi, mai ales dacă trebuie să plătească pentru sejurul la hotel. Prin urmare, am decis că studenții norvegieni din străinătate nu trebuie să plătească pentru hotelul de carantină”, concluzionează Mæland.

Regjeringen holder grensene stengt og skjerper reglene for innreisekarantene
Ministrul justitiei Monica Mæland Foto: Martin Solhaug Standal

Joi, țara va trece la următoarea etapă a redeschiderii Norvegiei.

Ministrul Sănătății și Serviciilor de Îngrijire spune că trebuie să ne pregătim pentru faptul că în perioada următoare vor exista unele locuri care au reguli mai stricte decât orientările naționale.

„Guvernul a decis că nicio municipalitate nu ar trebui să renunțe la mai mult de 35% din dozele de vaccin”, declară Høie.

Prin urmare, redistribuirea geografică va fi de 45% în loc de 60% . Consecințele vor fi, prin urmare, că cele 24 de municipalități primesc mai puține doze suplimentare.

Ministrul Sănătății a mai spus că vor exista unele întârzieri în livrările de vaccinuri în săptămâna 23. Inițial, Norvegia ar fi trebuit să primească 340 000 de doze de vaccin în această săptămână, dar va primi doar 300 000.

„Avem speranțe mari că cele 40.000 de doze vor reveni în curând, astfel încât să putem urma calendarul vaccinării. Este important să vă reamintesc acest lucru: numărul dozelor de vaccin pentru Norvegia va crește foarte mult în perioada următoare, dacă nu vor exista schimbări majore în livrările planificate. Aceasta înseamnă că vaccinarea ia avânt în toate municipalitățile din Norvegia”, spune Høie.

Directorul adjunct al sănătății, Espen Nakstad, ne reamintește importanța respectării tuturor normelor de control al infecțiilor.

Directorul adjunct al direcției de sănătate din Norvegia spune că Direcția Norvegiană de sănătate nu recomandă nimănui să ia vaccinul Janssen în mod voluntar, ci mai degrabă să aștepte rândul lor în coada de vaccin.

– Deși rare, vaccinurile pot provoca reacții adverse care pun viața în pericol sub forma unei forme rare de cheag de sânge. Este un risc pe care nu recomandăm să-l luați acum că au mai rămas doar câteva săptămâni până când toată lumea va primi un vaccin ARNm.

Sursa: Dagbladet

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=64893

Despre autor

Carmen Adela Solum

Terapeut in sanatate si activitate fizica, consilier la HELFO Norvegia, traducator si contributor pe Portalul Romanesc din Norvegia.

Lasă un comentariu