Media Sănătate UDI

Se deschide posibilitatea pentru ca iubitul/iubita si alti membri de familie sa poata intra in Norvegia

Scris de Daniel Solheim

comunicat de presa | data 18.06.2021

Iubiti/iubite si alti membri de familie pot intra in Norvegia

Acum deschidem posibilitatea pentru ca mai multi sa isi poata intalni pe cei dragi in Norvegia. Multi sunt nerabdatori si au avut o situatie grea sub regimul de restrictii severe introduse in ce priveste intrarea in Norvegia. Nu dorim sa avem masuri severe mai mult decat este necesar, dar au fost introduse pentru a impiedica diseminarea virala, in special a variantelor mutante contagioase ale virusului. Chiar daca acum deschidem posibilitatea pentru ca mai multi sa poata veni in Norvegia, asta inseamna, in acelasi timp, ca unii vor trebui sa mai astepte, a spus Monica Mæland, minstrul justitiei.

De sambata 19. iunie (orele 12.00) se deschide posibilitatea de a intra in Norvegia pentru strainii domiciliati in spatiul SEE sau Marea Britanie care au urmatoarea relatie cu o persoana domiciliata in Norvegia:

a) copii adulti si copii vitregi, parinti si parinti vitregi ai copiilor adulti

b) bunici, bunici vitregi, nepoti si nepoti vitregi

c) iubiti/iubite peste 18 ani si copiii minori ai iubitei/iubitului. Relatia de iubit/iubita trebuie sa fi durat cel putin 9 luni iar partile trebuie sa se fi intalnit fizic anterior.

Accesul al intrarea in Norvegia a iubitului/iubitei preconizeaza primirea unui consimtamant prealabil unei asemenea vizite. Asta se face prin cerere adresata UDI. Schema de trimitere a cererii este automatizata si gratuita. Nu va exista posibilitatea de a depune contestatie pentru persoanele carora le este refuzata cererea.

Se precizeaza ca exista deja posibilitatea de a intra in Norvegia pentru membrii apropiati de familie, precum sot/sotie/partener de viata si copii minori.

In legatura cu etapa a 4 -a a planului de redeschidere a societatii se vor face din nou evaluari ale restrictiilor de intrare in Norvegia si a unor relaxari ale acestora.

In legatura cu etapa a 4-a a planului de redeschidere sa va lua in considerare deschiderea accesului pentru toti cei care sunt in cautarea unui loc de munca, studenti si elvi (din spatiul SEE) si iubiti/iubite/membrii de familie din tari terte.

Aceste relaxari nu vor veni, neaparat, odata cu etapa a 4-a a planului de redeschidere.

Relaxarile pentru studenti sunt asteptate inainte de data de 1. august.

sursa: Guvernul Norvegiei

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu