Media Sănătate

SITUATIA CORONA – 29.05.2021

Scris de Daniel Solheim
Norvegia – 339 de cazuri noi inregistrate

Vineri au fost inregistrate 339 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in Norvegia. Asta inseamna cu 129 mai putine decat media ultimelor sapte zile, care era la 468.

Joi au fost inregistrate 409 cazuri de infectie in timp ce miercuri au fost inregistrate 499.

sursa: https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/339-nye-smittetilfeller-registrert-i-norge.TOmkmQ-Ht

Oslo – 56 de cazuri noi inregistrate

Vineri au fost inregistrate 56 de cazuri noi de infectie cu virusul corona in Oslo, conform cifrelor furnizate de municipalitate.

Joi au fost inregistrate 54 de cazuri noi in timp ce miercuri au fost inregistrate 57.

Sursa: https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/56-nye-smittetilfeller-registrert-i-oslo.TyvLaX7lV?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row8_pos1

Suedia in dialog cu Norvegia si Danemarca in legatura cu situatia spitalelor

Ministrul socialului, Lena Hallgren, a avut o convorbire cu colegii ministri din Norvegia si Danemarca, informeaza SVT.

– Exista o intelegere a faptului ca avem o situatie problematica si ca personalul de sanatate are nevoie sa se recupereze, spune Hallgren in dialog cu SVT.

David Konrad, seful sectie de chirurgie si medicina intensiva de la spitalul Universitar Karolinska caracterizeaza situatia din Suedia a fi critica.

– Ceasul bate. Avem nevoie de ajutor, spune el.

De aceea, ministrul Hallgren a avut acum convorbiri cu ministri omologi din Norvegia si Danemarca pentru a discuta subiectul. Pana acum, ea defineste acest contact drept un dialog, nu o solicitare.

– Pentru mine a fost important ca exista un consens intre Suedia, Danemarca si Norvegia despre faptul ca nu exista criterii sau acorduri care trebuie indeplinite si ca nu exista nici piedici care sa ingreuneze recrutarea fortei de munca in vara pentru diversele regiuni suedeze, mai spune ea in dialog cu SVT.

sursa: https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/sverige-i-samtale-med-norge-og-danmark-om-sykehussituasjonen.3sf5UHf6k

Situatia corona in Suedia:
  • 1366 de cazuri corona inregistrate miercuri – in total 1.068 473 de cazuri
  • 15 decese inregistrate miercuri – in total 14 451 decese cu covid-19 in suedia
  • 277 de persoane internate cu covid-19 la sectii de terapie intensiva

sursa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/senaste-nytt-om-coronaviruset

Romania

Joi au fost inregistrate 307 cazuri de infectii cu covid-19 in Romania, In total 1.076 840 de cazuri confirmate. Au fost inregistrate 39 de decese, dintr-un total de 30 131 decese.

Graficul situatiei cazurilor covid in Romania la zi.

Pana la data de 28 mai 2021 au fost administrate 7.663 368 de doze de vaccin. Numarul de persoane imunizate (cu ambele doze) este de 3.509 016 (18,07% din populatie).

sursa: https://datelazi.ro/

Pentru informatii legate de situatia Covid-19 din Romania – recomand site-ul: https://stirioficiale.ro/informatii

Vietnam

O varianta noua a virusului a fost descoperita in Vietnam – un amestec al variantelor britanice si indiene, informeaza autoritatile de sanatate din tara, citate de Reuters.

Noua varianta este un amestec dintre varianta britanica si cea indiana si se raspandeste rapid pe calea aerului.

Vietnamul a reusit multa vreme sa tina sub control diseminarea virala, dar se afla acum in cea mai dificila perioda a infectiilor, conform statisticii VG.

De la sfarsitul lui aprilie, tara a inregistrat aproximativ 3600 de cazuri de infectie in 31 de orase si regiuni, ceea ce corespunde cu mai mult de 50 la suta din toate cazurile de infectie inregistrate de-a lungul pandemiei.

– Este o varianta indiana cu mutatii care, initial, apartineau variantei britanice, spune ministrul sanatatii Nguyen Thanh Long in dialog cu publicatia VnExpress.

Anterior in Vietnam au fost inregistrate patru variante ale virusului mutant britanic si trei variante ale virusului indian.

Culturile de laborator ale noii variante, care se pare ca este mult mai infectios decat variantele cunoscute anterior, arata ca virusul se reproduce foarte rapid. Conform ministrului sanatatii, aceasta este cauza faptului ca atat de multe cazuri noi au fost depistate in diverse locatii intr-un timp scurt.

In total, Vietnam a inregistrat 6396 de cazuri de infectie cu virusul Corona si 47 de decese printre persoanele bolnave de covid-19.

sursa: https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/ny-virusvariant-oppdaget-i-vietnam-blanding-av-britisk-og-indisk.qWlu5NOQh

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu