Media Știri

Situatia Corona in Norvegia – 07.05.2021

Scris de Daniel Solheim
Norvegia

Joi au fost inregistrate 506 cazuri noi de infectii cu virusul corona in Norvegia. Asta inseamna cu 113 de cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile, care era la 393.

Marti au fost inregistrate 484 de cazuri noi de infectie in Norvegia in timp ce miercuri au fost inregistrate 469 de cazuri de infectie.

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/506-nye-registrerte-smittetilfeller-i-norge.Qkzro9fds

Oslo

Joi au fost inregistrate 129 de cazuri de infectie cu virusul corona in Oslo, conform informatiilor furnizate de municipalitate. Asta inseamna cu 20 de cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile care era la 109.

Trendul numarului de cazuri inregistrate in Oslo este in scadere, conform statisticii VG.

Miercuri au fost inregistrate 109 cazuri in capitala in timp ce marti au fost inregistrate 123 de cazuri de infectie.

Porsgrunn si Bamble

Ca urmare a unui focar de infectie mai mare, municipalitatile Porsgrunn si Bamble introduc masuri mai severe. Maximum 5 oaspeti in spatiul locativ privat este una din masurile noi.

Prin aceaste masuri, cele doua municipalitati ajung la acelasi nivel de masuri de preventie precum Skien, unde in ultimele zile au fost depistate 87 de persoane infectate.

Bamble are acum si o reglementare locala care prevede impunerea folosirii mastii de protectie. Consiliul municipal a adoptat joi o decizie in care sunt adaugate si restrictii privitoare la numarul de oaspeti in spatiul locativ privat.

Numarul acestora este pus la cinci, la fel ca in Skien si Porsgrunn, adica pana la maximum cinci persoane in vizita in spatiul locativ privat. Cu spatiu locativ privat se intelege si gradina, terasa/balconul sau alte zone aferente spatiului locativ privat.

In plus se recomanda anularea manifestarilor la care se aduna persoane din mai multe comuune.

Joi au fost inregistrate 16 cazuri noi de infectie in Prosgrunn si doua in Bamble.

Masurile implementate vor ramane in vigoare pana in 20. mai.

Regiunea Nord-Jæren

Nivelul regional de masuri preventive din municipalitatile Sola, Randaberg, Sandnes si Stavanger vor fi abrogate cu incepere de vineri, 6 mai. De la miezul noptii vor intra in vigoare reglementarile nationale.

– Acum cand trecem la nivelul national de masuri preventive in zona Nord-Jæren, in ciuda numarului mare de cazuri de infectie printre absolventii de liceu (russ), asta se intampla pentru ca avem un suficient de bun control asupra sitautiei diseminarii virale.

Un numar mare de absolventi de liceu (russ) sunt in carantina de contacti apropiati si pana acum nu sa inregistrat o diseminare mai mare a infectiei la alte grupe de persoane, au relatat primarii Kari Nessa Nordtun, Jarle Bø, Tom Henning Slethei si Stanley Wirak intr-un comunicat de presa, conform publicatiei Sandnesposten.

Pana acum au fost infectate 79 de persoane ca urmare a focarului de infectie printre absolventii de liceu (russ). 41 de persoane au sunt infectate in Sandnes iar peste 600 sunt trimisi in carantina.

Acum, municipalitatile au decis trecerea la nivelul national de masuri cu incepere de la miezul noptii.

In acelasi timp, primarii spera ca absolventii de liceu sa isi amine celebrarea absolvirii pana in 15 mai.

– Rugam ca toate activitatile si manifestarile pentru si cu absolventi de liceu sa fie anulate sau amanate pana in 15 mai, au adaugat cei patru primari in comunicatul de presa.

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/nord-jaeren-gaar-over-til-nasjonalt-tiltaksnivaa.o3KzoJVmt

Lindesnes

Joi au fost confirmate in total noua cazuri noi de infectie cu virusul corona in municipalitatea Lindesnes. Municipalitatea a comunicat aceasta informatie intr-un comunicat de presa emis joi seara.

Persoanele infectae sunt o femeie sub 20 de ani, trei barbati peste 20 de ani, o femeie peste 30 de ani, doua femei si un barbat peste 50 de ani si un barbat in varsta de peste 70 de ani, anunta municipalitatea.

Printre persoanele infectate se afla si absolventi de liceu (russ). In total, opt absolventi de liceu sunt infectati in municipalitatea Lindesnes.

Municipalitatea Lindesnes are a treia diseminare virala ca marime ca urmare a mai multor focare de infectie inregistrate in ultimele saptamani.

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/smitteutbruddet-i-lindesnes-ni-nye-smittetilfeller.N6_ZUulFB

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu