Media Știri

SITUATIA CORONA IN NORVEGIA – 22.05.2021

Scris de Daniel Solheim

Norvegia:

Vineri au fost inregistrate 714 noi cazuri de infectie cu virusul Corona in Novegia. Asta inseamna cu 359 de cazuri mai multe decat media ultimelor sapte zile, care era la 355.

Situatia in momentul de fata la numarul de infectii inregistrate, trendul infectiilor, numarul persoanelor testate, teste pozitive, persoane internate, persoane la ATI, persoane cuplate la respirator si numarul persoanelor decedate.

Oslo:

Vineri a fost inregistrate 86 de cazuri noi de infectie in Oslo, conform cifrelor furnizate de municipalitate. Asta inseamna cu 13 cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile, care era la 73.

Joi erau inregistrate 109 de cazuri in capitala in timp ce miercuri au fost inregistrate 79.

Larvik:

Vineri au fost inregistrate 40 de cazuri noi in municipalitatea Larvik.

Asta inseamna aproape jumatate din cele 89 de cazuri inregistate in Vestfold si Telemark in ultima zi, conform NRK.

Vineri, 130 de persoane erau trimise in izolare iar 620 de contacti apropiati au fost trimisi in carantina in comuna Larvik.

Ca urmare a situatiei diseminarii virale, guvernul a introdus nivelul de masuri B in Larvik. Municipalitatea a solicitat sa fie impus acest nivel de masuri, lucru recomandat si de Directia de Sanatate, FHI si Guvernatorul comitatului.

Sandefjord:

227 de elevi si 23 de cadre didactice sunt in carantina la Sandefjord.

Vineri au fost inregistrate 18 noi cazuri de infectie in Sandefjord, toate avand o sursa de infectie cunoscuta. 15 dintre cei infectati au varste intre 17 si 21 de ani, anunta municipalitatea pe site-ul propriu.

Zece din persoanele infectate sunt elevi la Sandefjord Videregående skole. Acest lucru duce la trimiterea in carantina a 227 de elevi si 23 de cadre didactice, informeaza municipalitatea.

Karasjok:

Vineri, municipalitatea Karasjok a introdus o serie de masuri locale in urma unui focar de infectie.

Conform site-ului municipalitatii, doua persoane sunt infectate, opt sunt trimise in carantina de infectie si noua sunt in carantina de asteptare.

Municipalitatea a introu nivelul rosu de preventie al infectiilor in ingrijirea la domiciliu si se introdu masuri sporite de preventie si la cabinetul medical din municipalitate.

Toate manifestarile programate pana in 28 mai sunt anulate, informeaza municipalitatea.

De asemenea se impune oprirea servirii cu alcool pana la data de 28 mai.

Tynset:

Zece noi cazuri de infectie au fost confirmate in municipalitatea Tynset vineri. Astfel, in Tynset au fost inregistrate 63 de cazuri de infectie cu corona incepand de miercuri, saptamana trecuta.

Toate cazurile au surse de infectie cunoscute. In urma testarii in masa efectuata in ultimele doua zile, aceste cifre sunt bune, scrie municipalitatea.

In focarul de infectie din muncipalitatiele din regiunea Fjell – Røros, Os, Tolga, Tynset si Alvdal au fost inregistrate 110 cazuri de infectie, scrie publicatia Arbeidets Rett.

Municipalitatile au in total o populatie de peste 16.000 de locuitori. Os, Tolga, Tynset si Alvdal sunt municipalitatile cu cea mai mare presiune de diseminare din Norvegia din ultimele 14 zile.

Hammerfest:

Focar de infectie la Hammerfest: 30 de cazuri noi

Joi erau noua persoane confirmate pozitiv cu virusul corona in Hammerfest. In timpul zilei de vineri au mai fost inregistrate 30 de cazuri de infectie in Hammerfest.

Comform publicatiei Hammerfestingen, varianta britanica a virusului a fost depistata la mai multe din persoanele infectate.

– Acum avem in total 40 de persoane infectate in Hammerfest, si ne asteptam la mai multe, spune primarul Marianne Sivertsen Næss.

Capacitatea de monitorizare (sporing) a infectiei este la limita in comuna, informeaza primarul.

– Am inceput sa primim rezultatele testelor din ultimele doua zile. Doar de ieri pana azi au fost testate 300 de persoane si 30 din teste au fost pozitive. Inca mai avem multe persoane de testat. Si asteptam mai multe rezultate de la UNN, printre acestea ne asteptam sa fie mai multe rezultate pozitive.

500 de persoane au luat legatura cu „telefonul de infectie” si au fost trimise in carantina. Dintre acestea, 200 inca asteapta sa fie testate.

Datorita distantelor mari, dureaza pana la trei zile obtinerea unui rezultat al testului.

– Este o situatie serioasa si greu de controlat, spun e Sivertsen Næss.

sursa: https://direkte.vg.no/coronaviruset/news

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu