Media Știri

SITUATIA CORONA IN NORVEGIA

Scris de Daniel Solheim
VESTNES:

Celula de criza din municipalitatea Vestnes din comitatul Møre si Romsdal a decis, in acord cu guvernatorul comitatului si cu FHI, inchiderea imediata a santierului naval Vard Langsten din Tomrefjord. Santierul naval are aproape 200 de angajati.

Au fost inregistrate pana acum 26 de cazuri de infectie cu covid-19 in Vestnes, cele mai multe din ele legate de santierul naval, iar in cele mai multe din cele 26 de cazuri, sursa de infectie este necunoscuta.

Toti angajatii care au fost la munca din 5 mai incoace vor intra in carantina si vor fi testati.

Nu a fost inregistrata nici o infectie covid intre copiii si tinerii din municipalitatea Vestnes.

  • Aceasta este cea mai dificila situatie pe care am avut-o in timpul pandemiei, spune primarul Geir Inge Lien catre Romsdals Budstikke.

Cu incepere de la miezul noptii spre miercuri, municipalitatea introduce de urgenta masuri de preventie cum ar fi interdictia servirii cu alcool, impunerea folosirii mastii de protectie, inchiderea salilor de antrenament si anularea manifestarilor publice.

sursa: www. dagbladet.no

BERGEN:

Autoritatile de sanatate din Bergen au depistat 8 cazuri noi de infectie cu varianta mutanta indiana a virusului corona, anunta Bergens Tidende, publicatia face referire la seful de sectie al sectiei de microbiologie de la spitalul universitar Haukeland.

Infectiile au fost depistate marti dupa-amiaza, conform publicatiei.

Autoritatile se asteapta la mai multe cazuri de infectie in legatura cu un focar de infectie de la Universitatea din Bergen.

VENESLA:

Au fost confirmate sase noi cazuri de infectie in municipalitatea Venesla. O persoana infectata este absolvent de liceu la Venesla videregående skole. Mai multi contacti apropiati au fost trimisi in carantina. Si cei care au insotit absolventii cu autobuzele au fost trimisi in carantina.

Se introduce invatamantul digital la liceul din Venesla cu incepere de miercuri. Municipalitatea se asteapta ca reintoarcerea la invatamant normal sa fie posibila din 18. mai.

SUEDIA:

Suedia a inregistrat 44 de decese legate de covid in ultima zi, anunta publicatia Aftonbladet.

Pana acum, in pandemie, au murit 14.217 persoane infectate cu covid-19 in Suedia.

NORVEGIA:

Marti au fost inregistrate 473 de cazuri noi de infectie cu virusul Corona in Norvegia.

Asta inseamna cu 34 de cazuri mai mult decat media ultimelor sapte zile care era la 439 de cazuri.

Duminica au fost inregistrate 309 cazuri iar luni au fost inregistrate 579.

OSLO:

Marti au fost inregistrate 86 de cazuri noi de infectie cu virusul Corona in Oslo. Asta inseamna cu 15 cazuri mai putin decat media ultimelor sapte zile care era la 101.

Trendul infectiilor inregistrate este in scadere.

Duminica au fost inregistrate 63 de cazuri noi de infectie iar luni au fost inregistrate 138.

Sursa: www.vg.no

Despre autor

Daniel Solheim

Sot, tata, pedagog social, contributor si traducator

Lasă un comentariu